Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ταινία για το λαθρεμπόριο ελεφαντοστού στην Αφρική πρόκειται να σκηνοθετήσει η Αντζελίνα Τζολί (φωτ.). Το σενάριο του Eric Roth, βραβευμένου με Οσκαρ για τον «Φόρεστ Γκαμπ», περιστρέφεται γύρω από τον αγώνα του Ρίτσαρντ Λίκι, οικολόγου και πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Αγριας Ζωής της Κένυας, να διαλύσει τα κυκλώματα των λαθροκυνηγών. Αποφασισμένος να επιτύχει τον σκοπό του με κάθε μέσο, ο Λίκι είχε φτάσει στο σημείο να στείλει στρατιωτικά ελικόπτερα στο Εθνικό Πάρκο της Κένυας, ενώ το 1989 βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ διεθνώς όταν έδωσε εντολή να καούν 12 τόνοι ελεφαντόδοντου στο Ναϊρόμπι.

…Μια παθιασμένη ομιλία ενάντια στις διακρίσεις με βάση το φύλο έδωσε η 24χρονη Εμα Ουάτσον στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Η ταλαντούχος ηθοποιός, πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ από τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσε ότι είναι φεμινίστρια, ζητώντας από τους άντρες να συνδράμουν στον αγώνα για την κατάργηση των ανισοτήτων και υποστηρίζοντας ότι ο φεμινισμός είναι παρεξηγημένος.

…Ενα σπάνιο αρνητικό από την πρώτη επαγγελματική φωτογράφιση της Νόρμα Τζιν Μπέικερ, πιο γνωστής ως Μέριλιν Μονρόε, δημοπρατήθηκε το Σαββατοκύριακο στην αγγλική πόλη Devizes έναντι του ποσού των 5.400 ευρώ. Τραβηγμένη το 1946 στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας από τον τότε ανερχόμενο φωτογράφο Τζόζεφ Τζάσγκουρ, η συλλεκτική φωτογραφία απεικονίζει τη Μέριλιν σε ηλικία 20 ετών, όταν ακόμα εργαζόταν σε εργοστάσιο και ονειρευόταν να γίνει μοντέλο.

…Για την «Ελεύθερη μουσική σε μια καπιταλιστική κοινωνία» θα μιλήσει, τον Οκτώβριο, ο Ιγκι Ποπ, στο πλαίσιο των ετήσιων διαλέξεων που διοργανώνει το BBC στη μνήμη του ραδιοφωνικού παραγωγού Τζον Πιλ. Ο τραγουδιστής των Stooges, τους οποίους πρωτοπαρουσίασε στο βρετανικό ραδιοφωνικό κοινό ο Πιλ τον Αύγουστο του 1969, παραδέχτηκε ότι δεν έχει ξαναδώσει ποτέ διάλεξη και περιέγραψε το αμφιλεγόμενο ζήτημα της «ελεύθερης» μουσικής ως «μάχη χωρίς τέλος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σάλφορντ στις 13 Οκτωβρίου και θα μεταδοθεί ζωντανά από το BBC 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή