Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Ενας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς του Χόλιγουντ παραμένει ο Φίλιπ Ροθ (φωτ.), δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της συνταξιοδότησής του. Μετά το «Σύνδρομο Πόρτνοϊ», το «Ανθρώπινο στίγμα» κ.ά., ακόμα τρία μυθιστορήματά του μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη: η «Ταπείνωση» αναμένεται στις αίθουσες τον Ιανουάριο με τον Αλ Πατσίνο στον κεντρικό ρόλο, σε εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα για το «Αμερικανικό ειδύλλιο» με τους Ιαν ΜακΓκρέγκορ και Τζένιφερ Κόνελι, ενώ ο παραγωγός και σεναριογράφος Τζέιμς Σάμους ανακοίνωσε ότι θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Αγανάκτηση».

…Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο ηθοποιός Μπάμπης Αλατζάς. Γεννημένος το 1949 στη Μυτιλήνη, αποφοίτησε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και μέχρι το 1991 συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου, όπως ο Γιώργος Χριστοδουλάκης και ο Μάνος Κατράκης, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές.

…Την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος Ιαν Ράνκιν  για να συνομιλήσει με το κοινό του και να παραστεί στις παρουσιάσεις των νέων βιβλίων του, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, θα συζητήσει με τους δημοσιογράφους και ραδιοφωνικούς παραγωγούς Παναγιώτη Μένεγο και Σταύρο Διοσκουρίδη, καθώς και τη μεταφράστρια και συγγραφέα Βάσια Τζανακάρη στο Public Συντάγματος. Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ο Σκωτσέζος συγγραφέας θα μιλήσει με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο στο Public της οδού Τσιμισκή.

…«Δεν νομίζω ότι μισώ τη Μάργκαρετ Θάτσερ», δηλώνει η Χίλαρι Μάντελ  σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Υποστηρίζοντας ότι βρήκε «ψυχαγωγικές» τις έντονες αντιδράσεις στο διήγημά της για τη δολοφονία της πρωθυπουργού, τονίζει ότι η ίδια η Θάτσερ δεν φοβόταν το μίσος, ούτε ενδιαφέρθηκε ποτέ ιδιαίτερα για την κοινή γνώμη. «Ως συγγραφέας, όταν έχεις έναν χαρακτήρα τόσο ξεχωριστό που μπορείς να τον αξιοποιήσεις στη μυθοπλασία, η στάση σου απέναντί του αναγκαστικά είναι διφορούμενη», αναφέρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή