Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόλυτα sold out παράσταση ξεκινάει σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά! Ο λόγος για την «Κοιλάδα των εκπλήξεων» του Πίτερ Μπρουκ  (φωτ.) που παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Αττική Πολιτιστική Εταιρεία σε δική του σκηνοθεσία και της Marie-Helene Estienne. Πρωταγωνιστούν η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Kathryn Hunter και οι Marcello Magni και Jared MacNeil. Για όσους δεν έχουν εξασφαλίσει θέση τα νέα είναι ευχάριστα αφού θα δοθεί μια επιπλέον παράσταση το Σάββατο (6/12) στις 5.30 μ.μ.!

…Στον Τηλέμαχο Κώτσια  πάει το λογοτεχνικό βραβείο μυθιστορήματος Athens Prize for Literature για το βιβλίο του «Κώδικας Τιμής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και παρών ήταν ο Αμερικανός συγγραφέας Anthony Marra που ήρθε από την Καλιφόρνια ειδικά για τη βράβευσή του στην κατηγορία ξένου μυθιστορήματος.

…Το παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο της «Τριλογίας της Χιονάτης» σειράς αστυνομικών θρίλερ της Σάλα Σίμουκα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ερχόμενη εβδομάδα… Η ίδια η συγγραφέας (γεννημένη μόλις το 1981!) μας έρχεται από την Φινλανδία καλεσμένη του Φινλανδικού Ινστιτούτου και των εκδόσεων Μεταίχμιο για να μιλήσει με τη μεταφράστρια Στέλλα Κάσδαγλη στο Public Συντάγματος (10/12, 7.30 μ.μ.). Η Σάλα Σίμουκα δηλώνει πανευτυχής που θα έρθει στην Ελλάδα την οποία είχε επισκεφτεί πριν από δέκα χρόνια. «Θα έχω την ευκαιρία να δω εάν και πόσο έχει αλλάξει» λέει!

…Γι’ αυτήν την εβδομάδα η ατζέντα μας έχει κλείσει με συναντήσεις λογοτεχνικές. Την Πέμπτη στις 7 μ.μ. ο γνωστός Ελληνοαμερικανός συγγραφέας Τζορτζ Πελεκάνος  θα μιλήσει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με τη Μαριλένα Αστραπέλλου για τη σχέση του με την Ελλάδα αλλά και την Αμερική που σκιαγραφεί στα έργα του. Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Την Παρασκευή στον «Ιανό» (Σταδίου 24) από τις 6 έως τις 8 το βράδυ ο Τζορτζ Πελεκάνος θα υπογράφει το νέο του μυθιστόρημα «Το δίδυμο», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή