Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο τις πληροφορίες που ήθελαν την ιστορικό τέχνης και μουσειολόγο Κατερίνα Κοσκινά  (φωτ.) να διαδέχεται την Αννα Καφέτση στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η νέα διευθύντρια έχει βασικό της καθήκον να δρομολογήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν στο ΕΜΣΤ να λειτουργήσει, επιτέλους, στις νέες εγκαταστάσεις στο ανακατασκευασμένο Φιξ της λεωφόρου Συγγρού. Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο είναι έτοιμο από τον περασμένο Μάρτιο.

…Απονομή τιμής σε δύο σημαντικούς Ελληνες καλλιτέχνες θα δώσει φέτος η εκδήλωση της ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης «Επίλογος 2014», που θα δοθεί την Τρίτη (9/12, 7 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο λόγος για τον Νίκο Κούνδουρο και τη Μαρία Φαραντούρη, για το έργο των οποίων θα μιλήσουν επιφανείς προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Την εκδήλωση θα προλογίσουν οι Κ. Γεωργουσόπουλος, Τ. Βλαστός και Γ. Μπασκόζος.

…Hταν μια μεγάλη συναυλία στην Τάιμς Σκουέρ το βράδυ της Δευτέρας για να εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και να συγκεντρωθούν χρήματα για την επιστημονική έρευνα και ως βασικοί πρωταγωνιστές της βραδιάς είχαν προαναγγελθεί οι U2. Τελικά το διάσημο ιρλανδικό συγκρότημα εμφανίστηκε αλλά χωρίς τον Μπόνο, ο οποίος τον περασμένο μήνα τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά με το ποδήλατό του. Τον αντικατέστησαν επάξια ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Κρις Μάρτιν, ο οποίος αφού δήλωσε ότι οι U2 είναι το γκρουπ που τον έχει εμπνεύσει, ερμήνευσε τα τραγούδια «With or without you» και «Beautiful day», θυμίζοντας αρκετά τον μεγάλο απόντα.

…Ενας θρύλος της μόδας, ο σχεδιαστής Αζεντίν Αλαϊά , πρόκειται σύντομα να έρθει στην Αθήνα προσκεκλημένος του Megaron Plus. Ο Γαλλοτυνήσιος δημιουργός θα μιλήσει με τον Δημοσθένη Δαββέτα με θέμα «Κρίση και δημιουργία» στις 18 του μήνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (5.30 μ.μ.). Αυτοπροσδιοριζόμενος, ο Αζεντίν Αλαϊά υπογραμμίζει ότι είναι προπαντός μόδιστρος και «σίγουρα όχι στυλίστας», ένας fashion designer που αντιμετωπίζει τις δημιουργίες του σαν γλυπτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή