Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η χθεσινή απονομή των Βραβείων «Κάρολος Κουν», καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2013 – 14. Η ηθοποιός Χρυσούλα Διαβάτη  (φωτ.) αρνήθηκε να πάρει το βραβείο της για την παράσταση «Δυο γυναίκες χορεύουν» ενοχλημένη από το γεγονός ότι στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκε και ο… Σάκης Ρουβάς! Σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι δεν θα δεχθεί το βραβείο προσπαθώντας να βελτιώσει ένα θεσμό στον οποίο δεν πιστεύει.

…Την τελευταία του πνοή, κυριολεκτικά πάνω στη σκηνή άφησε το βράδυ της Κυριακής ο Πίνο Μάνγκο. Το απρόσμενο τέλος ήρθε νωρίς, λίγες ημέρες μετά τα εξηκοστά γενέθλιά του. Τραγουδοποιός ταυτισμένος με την νότια Ιταλία, ο Μάνγκο ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα του μέσα από τραγούδια όπως το πανέμορφο «Mediterraneo», το «Sirtaki» ή το «Come Μοnna Lisa» που ακούσαμε στα ελληνικά από την Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον τίτλο «Μην ορκίζεσαι».

…Υπήρξε ένας από τους πιο πετυχημένους σταρ του μουσικού στερεώματος τη δεκαετία του ’80. Μεγαλώσαμε ακούγοντας τα τραγούδια των Genesis αλλά και εκείνα που έγραψε στη σόλο καριέρα του. Μετά, κάτι συνέβη και ο ο Φιλ Κόλινς εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Φαίνεται ότι η κακοτυχία του συνεχίζεται καθώς αναγκάστηκε να ακυρώσει προγραμματισμένη συναυλία στο Μαϊάμι με τη δικαιολογία ότι δεν αισθανόταν καλά και πως η φωνή του είχε επηρεαστεί. «Αν τραγουδούσα, δεν θα περνάγατε καθόλου καλά» δήλωσε στους θαυμαστές του ο Βρετανός που μπορεί να έχει χάσει τη λαλιά του αλλά όχι το χιούμορ του.

…. Mπορεί να έφυγε από τη ζωή το 2004, αλλά οι απόψεις της εξακολουθούν να επηρεάζουν την πνευματική ζωή. Ο λόγος για την περίφημη διανοούμενη και συγγραφέα Σούζαν Σόνταγκ, για την οποία ετοίμασε ένα ειδικό ντοκιμαντέρ το συνδρομητικό δίκτυο ΗΒΟ. Πρόκειται για έναν απολογισμό της ζωής της, με έμφαση στην πιο αθέατη πλευρά, από τις ερωτικές της προτιμήσεις και τον αμφιφυλόφιλο σεξουαλικό της προσανατολισμό, μέχρι τα ταξίδια, τις φιλίες, τα προβλήματα υγείας, τις τελευταίες της στιγμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή