Πρόσωπα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…«Η νύχτα των δώρων», ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, είναι μία από τις πιο ωραίες προτάσεις της εβδομάδας στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός» στην πλατεία Καρύτση (2, 3, 4/1, 6 μ.μ.). Μουσική Τσαϊκόφσκι, τραγούδια του Τσάρλι Τσάπλιν και χριστουγεννιάτικα, η ιστορία εμπνευσμένη από διήγημα του Παύλου Νιρβάνα. Τραγουδάει η αγαπημένη μας σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου  (φωτ.), διαβάζει ο Ρένος Χαραλαμπίδης, χορεύει η Μάτα Μάρα, παίζει πιάνο ο Θάνος Μαργέτης, παρουσιάζει η Αννα Σακαλή.

…Σε ηλικία 104 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η διάσημη Γερμανίδα ηθοποιός Λουίζ Ράινερ, η οποία είχε βραβευτεί με Οσκαρ για δύο συνεχόμενες χρονιές, 1936 και 1937, κάτι που στην ιστορία των βραβείων έχουν κατορθώσει μόνο πέντε ηθοποιοί. Πρωταγωνίστησε στη «χρυσή» εποχή του Χόλιγουντ παίζοντας στην τελευταία σημαντική ταινία της το 1943. «Ημουν μια μηχανή, ένα εργαλείο σε ένα τεράστιο εργοστάσιο και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, έτσι έφυγα», είχε πει σε συνέντευξή της η Λουίζ Ράινερ, η οποία προτίμησε να αφήσει πίσω της το Χόλιγουντ και να μείνει στο Λονδίνο, επιλέγοντας κατά καιρούς κάποιες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές εμφανίσεις.

…Ενα σεμινάριο υποκριτικής που θα διαφέρει πολύ από τα συνηθισμένα. Γνωρίζετε τον Πάρι Ερωτοκρίτου; Ο Κύπριος ηθοποιός και σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας Fresh Target Theatre, συνεργάζεται συχνά με το Στούντιο Κινητήρας και τον έχουμε απολαύσει εκεί πολλές φορές. Τώρα μαζί με ομάδα ηθοποιών και φοιτητών θα δουλέψει πάνω στον «Αμλετ» του Σαίξπηρ με βασικό εργαλείο διερεύνησης του λόγου την κίνηση. Το σεμινάριο ξεκινάει την Παρασκευή (2/1, τηλ. 210-92.48.328).

…Από τις πιο δυνατές εφηβικές παραστάσεις που παίζονται αυτή την περίοδο στην Αθήνα είναι το έργο «Οχι αθώος πια», που παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη. Μην ξεχάσετε οι μεγάλοι να πάρετε μαζί σας χαρτομάντιλα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή