Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπιστροφή στο θέατρο και μάλιστα στις ΗΠΑ ετοιμάζει η 89χρονη, πλέον, Βρετανίδα ηθοποιός Αντζελα Λάνσμπερι (φωτ.). Ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική χάρη, κυρίως, στην τηλεοπτική σειρά «Murder She Wrote», η Αντζελα Λάνσμπερι θα παίξει στο Λος Αντζελες (Ahmanson Theatre), όπου θα πρωταγωνιστήσει στο σκηνικό ανέβασμα του έργου του Νόελ Κάουαρντ «Blithe Spirit». Είναι ένα έργο που της ταιριάζει γάντι, καθώς είχε παίξει και σε άλλα ανεβάσματα στο Μπρόντγουεϊ και πρόσφατα στο Λονδίνο. Μετά το Λος Αντζελες, η παράσταση θα μεταφερθεί στο Σαν Φρανσίσκο, στο Τορόντο και στην Ουάσιγκτον.

…Κατά τα βρετανικά ειωθότα άνθρωποι που έχουν διακριθεί για την ποιότητα της συνεισφοράς τους στον χώρο του πολιτισμού, αποκτούν τίτλους ευγενείας. Ετσι, ο 74χρονος ηθοποιός Τζον Χαρτ και οι ομότεχνοί του Τζόαν Κόλινς και Κριστίν Σκοτ Τόμας έλαβαν τιμές από την βασίλισσα, όπως και η πασίγνωστη σχεδιάστρια μόδας Mary Quant. Ολοι τους δήλωσαν πανευτυχείς και ξαφνιασμένοι από το γεγονός ότι επελέγησαν ως τιμώμενα πρόσωπα για την ξεχωριστή αυτή περίσταση.

…To γυναικείο κοινό τον λατρεύει. Ομως φαίνεται ότι εκείνος δεν φοβάται να γίνει σκληρός και με τις συναδέλφους του, που του ασκούν δριμύτατη κριτική, εξαιτίας προσφάτων δηλώσεών του. Ο λόγος για τον Ράσελ Κρόου που τόλμησε να πει σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στα αυστραλιανά ΜΜΕ, ότι οι γυναίκες ηθοποιοί θα πρέπει να παίζουν ρόλους που αντιστοιχούν στη βιολογική τους ηλικία. Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς είναι γνωστό πως στο Χόλιγουντ οι κανόνες είναι πολύ σκληροί για τις γυναίκες που γερνάνε.

…To μεγαλύτερο όπλο της είναι ότι δεν κάμπτεται από καμιά κριτική. Τι και αν της είπαν ότι κλέβει τη μουσική των τραγουδιών της; Οτι χρησιμοποιεί φωτογραφίες παγκοσμίων προσωπικοτήτων όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο Νέλσον Μαντέλα για διαφημιστικούς λόγους, με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου της άλμπουμ; Η βασίλισσα της ποπ, η Μαντόνα απόλαυσε το σκι της και τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Γκστάαντ και δεν έδωσε καμιά σημασία ούτε στην κριτική ούτε στις κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή