Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια είδηση που ενδιαφέρει τους φίλους της λογοτεχνίας: το γραφείο όπου οι αδελφές Μπροντέ (φωτ.) έγραψαν έργα όπως τα «Ανεμοδαρμένα Υψη» και «Τζέιν Εϊρ» επιστράφηκε στο οικογενειακό σπίτι των Μπροντέ στο Γιόρκσαϊρ. Το τραπέζι, που έχει δοχεία για πένες, ένα μεγάλο κηροπήγιο και το γράμμα Ε χαραγμένο στην επιφάνεια, πουλήθηκε με άλλα έπιπλα του σπιτιού μετά τον θάνατο του Πάτρικ Μπροντέ το 1861.

…Στο Λονδίνο έχει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο ένα πολύ ενδιαφέρον θεατρικό φεστιβάλ που διοργανώνει η ομάδα Offstage Theatre με τίτλο «Walking the Tightrope» («Περπατώντας σε τεντωμένο σχοινί»). Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά από πεντάλεπτα έργα μερικών από τους σημαντικότερους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς όπως η Κάριλ Τσέρτσιλ, ο Μαρκ Ρέιβενχιλ, ο Νιλ Λα Μπιουτ κ.ά. Τα θέματα των έργων αναφέρονται σε αμφιλεγόμενα ζητήματα όπως τα επεισόδια ρατσισμού που οδήγησαν μια έκθεση πέρυσι στο Μπάρμπικαν να κλείσει.

…Στο Παρίσι, στη Μεγάλη Αίθουσα της Ιστορικής Βιβλιοθήκης της École Normale Supérieure φιλοξενείται έκθεση αφιερωμένη στον Ελληνα φιλόσοφο Κώστα Αξελό πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, με χειρόγραφα, φωτογραφίες, επιστολές, έγγραφα και αντικείμενα. Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τον διευθυντή της σχολής και τη διευθύντρια της βιβλιοθήκης με την ευκαιρία της δωρεάς των αρχείων του Κώστα Αξελού στην École Normale Supérieure από τη σύντροφό του Κατερίνα Δασκαλάκη. Επίσης, δύο βιβλία με κείμενα του Αξελού εκδόθηκαν από τους γαλλικούς εκδοτικούς οίκους Editions de la Rue d’ Ulm και Encre Marine-Les Belles Lettres.

…Και για να γυρίσουμε σελίδα και εποχή: σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της πια, η Ρένα Κουμιώτη θα τραγουδήσει στο «Τσάι στη Σαχάρα» ένα πρόγραμμα με επιτυχίες της και τίτλο «Ερμηνείες μιας ζωής». Μαζί της θα είναι ο Παντελής Αμπαζής σε μια νοσταλγική βραδιά αναμνήσεων που θα θυμίσει σε παλιούς και νέους πως «πάντα αγαπιόμασταν και κοιτιόμασταν στα μάτια κάτω από το καινούργιο μας φεγγάρι»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή