Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Σκηνοθέτης, συγγραφέας, σκιτσογράφος και παραγωγός, ο Σάιμον Σαμ (φωτ.), που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά που δημιούργησε το 1989 μαζί με τους Ματ Γκρόενινγκ και Τζέιμς Λ. Μπρουκς: τους Σίμπσονς. Αν και συμμετείχε στο γράψιμο μόλις δώδεκα επεισοδίων και τελικά εγκατέλειψε την ομάδα το 1993, θεωρείται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των χαρακτήρων του Μπαρτ, του Χόμερ, της Μαρτζ και των υπόλοιπων πρωταγωνιστών του προγράμματος. Μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο, το 2012, ο Σαμ δώρισε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικές και φιλοζωικές οργανώσεις.

…Η Μεξικανή ηθοποιός Στέφανι Σίγκμαν  θα είναι το νέο «κορίτσι» του Τζέιμς Μποντ, όπως ανακοίνωσαν χθες οι παραγωγοί της 24ης ταινίας με πρωταγωνιστή τον διάσημο πράκτορα. Σε εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα για το φιλμ, με τίτλο «Spectre», που αναμένεται στις αίθουσες τον ερχόμενο Νοέμβριο. Μεταξύ άλλων, η 27χρονη Σίγκμαν είχε τον κεντρικό ρόλο στην ταινία «Η βασίλισσα της ομορφιάς» του Γκεράρντο Ναράνχο (2011).

…Τιμητική εκδήλωση με αφορμή τη βράβευση του συγγραφέα Μάκη Τσίτα  με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης 2014 για το βιβλίο του «Μάρτυς μου ο Θεός» (εκδ. Κίχλη) διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84» στην «Τεχνόπολη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Νίκος Βατόπουλος, Ανθούλα Δανιήλ, Λαμπρινή Κουζέλη, Μαρία Στασινοπούλου και ο συγγραφέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

…Σ’ έναν ποιητή ευαίσθητο και διαρκώς παρόντα, τον Χριστόφορο Λιοντάκη , είναι αφιερωμένο το νέο τεύχος του περιοδικού «Εντευκτήριο», που ακούραστα ετοιμάζει εδώ και χρόνια ο Γιώργος Κορδομενίδης. Παλιές φωτογραφίες έτσι όπως δεν φανταζόμασταν διόλου τον ποιητή, που ακολουθεί τον «διά βίου λυρισμό», μαζί με κριτικά κείμενα συμπληρώνουν το αφιέρωμα. Στα ποιήματά του ο αναγνώστης παρακολουθεί «την αφήγηση μιας εσωτερικής περιπέτειας», γράφει η Χριστίνα Ντουνιά. Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται κείμενα του Τάσου Λειβαδίτη και του Γιάννη Τσαρούχη για τον Χρ. Λιοντάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή