Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπόθεση του Ντέιβιντ Ιρβινγκ είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ο ιστορικός έκανε μήνυση στην Αμερικανίδα συγγραφέα Ντέμπορα Λίπσταντ για δυσφήμηση, καθώς είχε γράψει ένα βιβλίο γι’ αυτόν και την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Η διαμάχη τους μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, με τη δύο φορές βραβευμένη με Οσκαρ Χίλαρι Σουάνκ (φωτ.) να υποδύεται την συγγραφέα και τον ηθοποιό Τομ Γουίλκινσον να ενσαρκώνει τον Βρετανό. Είναι μια αληθινή ιστορία για τη μάχη της Λίπσταντ να αποδείξει αναμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα.

(…) Δεν χρειάζεται να είναι κανείς φίλος της κλασικής μουσικής για να γνωρίζει τον θεσμό των BBC Proms. Φέτος όμως το πρόγραμμα δεν θα έχει μόνο Σούμπερτ ή Μπαχ, αλλά και μία έκπληξη που είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενη από το νεανικό κοινό. Ο dj Πιτ Τονγκ θα φέρει την Ιμπιζα πιο κοντά στο Λονδίνο και το πιο ιστορικό φεστιβάλ στον κόσμο πιο κοντά στα κλαμπ, με ένα δικό του αφιέρωμα στη χορευτική μουσική με τις πιο κλασικές επιτυχίες.

(…) Είχε κερδίσει ένα Οσκαρ ως διευθυντής φωτογραφίας στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» το 2001. Ο Αντριου Λέσνι «έφυγε» χθες από τη ζωή, σε ηλικία 59 ετών, από καρδιακή προσβολή. Ο ταλαντούχος Αυστραλός είχε βάλει την υπογραφή του σε όλη την τριλογία αλλά και στα Χόμπιτ. Οι συνεργάτες του δήλωσαν σοκαρισμένοι από τον ξαφνικό του χαμό και το Διαδίκτυο πλημμύρισε από μηνύματα συμπαράστασης προς τους δικούς του. Πρόσφατα είχε αναλάβει και καθήκοντα σκηνοθέτη στην τελευταία ταινία του Ράσελ Κρόου «Water Diviner».

(…) Μετά την παύση του Σωτήρη Χατζάκη βγήκε στη δημοσιότητα μία λίστα προσώπων που έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι από αυτούς που υπέγραψαν δεν είχαν καν ερωτηθεί. «Ουδείς με ενημέρωσε για την ύπαρξη και το περιεχόμενο της επιστολής διαμαρτυρίας για την υπόθεση Χατζάκη και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται το όνομά μου χωρίς να έχω καν ερωτηθεί» δήλωσε η Ιουλίτα Ηλιοπούλου. To ίδιο δήλωσε και ο Ακις Βλουτής, ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεατρικού Οργανισμού Συν Επί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή