Ενας Αραβας παραμυθάς παρουσιάζει…

Ενας Αραβας παραμυθάς παρουσιάζει…

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ. Ενας από τους σημαντικότερους προφορικούς αφηγητές της Μεσογείου, ο Λιβανέζος Ζιάντ Νταρβίς, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Ο Αραβας παραμυθάς, που ζει τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία, αφηγήθηκε την Κυριακή στη Δημοτική Αγορά της Κορίνθου και αυτή την Παρασκευή (8/5), το Σάββατο και την Κυριακή (9, 10/5) στο Θέατρο Μαιρηβή στην Αθήνα θα παρουσιάσει τρεις πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις: «Χίλιες και μία νύχτες», «Γκιλκαμές. Το πρώτο έπος της ανθρωπότητας» και «Ιστορίες ζωής σε πόλεμο (Η αξιοπρέπεια, η ελπίδα και η χαρά της ζωής την ώρα της εισβολής των εχθρών)».

Ο Ζιάντ Νταρβίς έχει βραβευτεί και τιμηθεί για το έργο του. Η ζωή του συνοψίζει την ιστορία του Λιβάνου, αφού είναι γιος μουσουλμάνου πατέρα και χριστιανής μητέρας, παρέλαβε την τέχνη του από εκείνην και την καλλιέργησε στη Γαλλία. Εχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τον καιρό των ισραηλινών εισβολών και του εμφυλίου και είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής πολλών φεστιβάλ αφήγησης στη Γαλλία, στον Λίβανο αλλά και στη Δυτική Αφρική.

Οι «Ιστορίες ζωής μέσα στον πόλεμο» συλλέχθησαν όπως σημειώνει ο ίδιος σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του πολέμου στον Λίβανο, είναι «ιστορίες που διηγούνται τη ζωή απλών ανθρώπων, που το τεράστιο μέγεθος του πολέμου υπερβαίνει, οι οποίοι όμως παρόλα αυτά καλλιεργούν την ελπίδα. Οπως έκανε η Σεχραζάτ».

Οι αφηγήσεις του Ζιάντ Νταρβίς πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης και Κουκλοθεάτρου που διοργανώνει το Εργαστήρι Μαιρηβή. Τη συναφήγηση/παράλληλη μετάφραση από τα γαλλικά έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και αφηγητής Στέλιος Πελασγός.

Οι παραστάσεις διάρκειας περίπου μιας ώρας απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Σαρρή και Σαχτούρη 4, Ψυρρή, τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ, τηλ. 210 5222181.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή