Πρόσωπα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτη μέρα στο 68ο Φεστιβάλ Καννών. Για να δούμε πώς πέρασαν στην Κρουαζέτ… Φανταστικά στο πάρτι της Chopard, που φέτος είχε επίσημο καλεσμένο τον Ρόμπι Γουίλιαμς. Την ίδια ώρα, η φετινή βασίλισσα των Καννών, Ιζαμπέλ Ιπέρ  (φωτ.), παρουσίασε μία από τις τρεις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί, ενώ η προβολή στις αίθουσες της ταινίας του Γάλλου Στεφάν Μπριζέ, «La Loi du Marche», με θέμα την οικονομική κρίση, έκανε όσους την είδαν να αναρωτιούνται εάν θα κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα.

(…) Πώς ήταν πραγματικά ο Σαίξπηρ; Ενα βιβλίο για βότανα τετρακοσίων χρόνων, που αποκαλύφθηκε από τον Αγγλο βοτανολόγο και ιστορικό Mark Griffiths, φαίνεται να περιέχει το μοναδικό πορτρέτο του Σαίξπηρ, που έγινε κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το πορτρέτο λέγεται πως φιλοτεχνήθηκε το 1610, ενώ ο Γκρίφιθς θεωρείται ειδικός στη μελέτη των φυτών στη λογοτεχνία της αγγλικής αναγέννησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξαν δείγματα ότι είχε βρεθεί πορτρέτο του Σαίξπηρ, όμως τώρα εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αυθεντικό.

(…) Οι θαυμαστές του θρυλικού ερμηνευτή των μπλουζ B.B. King, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, θα έχουν την ευκαιρία να τον χαιρετίσουν για τελευταία φορά, καθώς ο τραγουδιστής θα βρίσκεται σε δημόσιο προσκύνημα στο Λας Βέγκας προτού μεταφερθεί στο Μισισίπι για να ταφεί. Ο διεθνής κόσμος της μουσικής συνεχίζει να τον ανακαλεί στη μνήμη του με πολλές δηλώσεις από γνωστούς καλλιτέχνες, ειδικά μετά το ειδικό αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην απονομή των Billboard Music Awards. Στο πλαίσιο του αφιερώματος «ανέβηκε» στη σκηνή σε μία σόλο εμφάνιση η αγαπημένη κιθάρα του B.B. King, γνωστή με το όνομα Lucille. Ο Κιθ Ρίτσαρντς των Ρόλινγκ Στόουνς μίλησε για έναν αληθινό τζέντλεμαν, που «θα μας λείψει πολύ».

(…) Περίπου δύο μήνες μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, έρχεται και στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τον Τούρκο συγγραφέα Αχμέτ Ουμίτ, ο οποίος θα συναντήσει το κοινό στον «Ιανό» της Θεσσαλονίκης, αύριο το βράδυ, στις 7.30 μ.μ. Αφορμή είναι το νέο του βιβλίο «Εγκλημα στο Πέρα» (εκδ. Πατάκη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή