Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ρόλο του καλλιτεχνικού συμβούλου στην κινεζική κινηματογραφική υπερπαραγωγή «The Bombing», που πραγματεύεται τον βομβαρδισμό της πόλης Τσονγκ Κινγκ από τις ιαπωνικές δυνάμεις στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναλαμβάνει ο Μελ Γκίμπσον (φωτ.). «Ο Μελ ενδιαφέρεται για τα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου και κατέθεσε σχετικές προτάσεις για το πώς μπορούμε να γυρίσουμε το φιλμ», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής στο περιοδικό Variety. Με προϋπολογισμό σχεδόν 60 εκατ. ευρώ και πρωταγωνιστή τον Μπρους Ουίλις στον ρόλο ενός Αμερικανού πιλότου, η ταινία εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια από τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

(…) Μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την κατ’ επανάληψη πολύωρη κράτησή της στα αεροδρόμια προτίθεται να καταθέσει η βραβευμένη με Οσκαρ σκηνοθέτις Laura Poitras, δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Citizenfour» για τον Εντουαρντ Σνόουντεν. Σύμφωνα με τον Guardian, η 51χρονη κινηματογραφίστρια κρατήθηκε στα αμερικανικά σύνορα περισσότερες από 50 φορές στο διάστημα 2006 με 2012. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενημερώθηκε από τις Αρχές ότι το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στη λίστα ατόμων που δεν τους επιτρέπεται να πετάξουν, ενώ ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της κατασχέθηκε για 41 ημέρες.

(…) Πριν από λίγες ημέρες, υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να πληρώσει πέντε εκατ. δολάρια στη γυναίκα που τον κατηγόρησε ότι άφησε να διαρρεύσει στο Διαδίκτυο ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με την ίδια και τον σύντροφό της. Χθες, ο ράπερ, ηθοποιός και επιχειρηματίας 50 Cent κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Οπως ανέφερε η Wall Street Journal, τα χρέη του κυμαίνονται από 10 έως 50 εκατ. δολάρια.

(…) Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή ο Chenjerai Hove, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους λογοτέχνες της Ζιμπάμπουε. Ποιητής, συγγραφέας βραβευμένων μυθιστορημάτων όπως το «Bones» και επικριτής της κυβέρνησης Μουγκάμπε, αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί στη Νορβηγία το 2001, καθώς οι Αρχές της Ζιμπάμπουε είχαν αρχίσει να ενοχλούνται από τα γραπτά και την πολιτική του στάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή