Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή βράβευση για το «Chevalier», τη νέα ταινία της Αθηνάς Τσαγκάρη (φωτ.) («Attenberg»), στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σεράγεβο. Το φιλμ της Ελληνίδας σκηνοθέτιδος απέσπασε ειδική μνεία για τη σκηνοθεσία και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το σύνολο του βασικού ανδρικού καστ, το οποίο αποτελείται από τους Γιώργο Κέντρο, Πάνο Κορώνη, Βαγγέλη Μουρίκη, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιώργο Πυρπασόπουλο και Σάκη Ρουβά. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Calin Netzer.

(…) Μπορεί η κριτική να τον «έθαψε» και οι εισπράξεις στην Αμερική να ήταν τουλάχιστον μέτριες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ ή αλλιώς ο «Εξολοθρευτής» έπαψε να έχει πέραση. Απλώς η νέα εκδοχή του πασίγνωστου franchise δράσης γνώρισε την τεράστια επιτυχία στα ταμεία της Κίνας, όπου και έκανε το τέταρτο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών για αμερικανικό φιλμ, με 27,4 εκατομμύρια δολάρια μόνο την πρώτη ημέρα προβολής. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που η πελώρια κινέζικη αγορά λαμβάνεται πλέον σοβαρά υπ’ όψιν από όλους.

(…) Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η περίφημη απολογία του διάσημου ράπερ και παραγωγού Dr Dre προς τις γυναίκες τις οποίες έχει κακοποιήσει κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα ο καλλιτέχνης δήλωσε στους New York Times «βαθιά μετανιωμένος» για αυτά τα περιστατικά, γεγονός που έκανε κάποιους να μιλήσουν για γενναία πράξη και αληθινή μεταμέλεια. Αλλοι αντιθέτως κάνουν λόγο για διαφημιστικό κόλπο, στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του «Straigth Outta Compton», ταινίας που αφηγείται την ιστορία των θρυλικών NWA, βασικό μέλος των οποίων υπήρξε ο Dre.

(…) Μεγάλη άνοδο αλλά και πληθώρα επιλογών γνωρίζει η καριέρα της Λεά Σεϊντού, κυρίως μετά τη βραβευμένη ερμηνεία της στη «Ζωή της Αντέλ». Συγκεκριμένα, η 30χρονη Γαλλίδα παίρνει μέρος τόσο σε πιο «καλλιτεχνικές» ταινίες όπως το «Ξενοδοχείο Grant Budapest» ή ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου όσο και σε πιο εμπορικές σαν τον νέο «Τζέιμς Μποντ» και το πολυαναμενόμενο «Gambit» (ανακοινώθηκε χθες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή