Πρόσωπα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν σίγουρα εξαιρετικά πρωτότυπο και ευφάνταστο. Διότι ο φάκελος που έφτασε με το νέο βιβλίο της Ελενας Ακρίτα, με τον τίτλο «Φόνος 5 αστέρων» (εκδ. Διόπτρα), είχε διάφορα σακουλάκια, σαν αυτά όπου τοποθετούνται τα πειστήρια ενός εγκλήματος. Και τα ίδια σημειωματάρια των εγκληματολόγων συνόδευαν το κάθε φακελάκι… Ενα σακουλάκι είχε ένα λευκό τριαντάφυλλο και το χαρτάκι των πειστηρίων έγραφε: «Ρόδο, ποικιλίας, “πολικός αστήρ”». Μέχρι δακτυλικά αποτυπώματα συνοδεύουν την αποστολή! Ομολογουμένως, από τις πιο ευφάνταστες αποστολές βιβλίων.

(…) Μια ηθοποιός έκπληξη στην παράσταση του Νέου Θεάτρου Βασιλάκου, η Λίλα Μπακλέση, ερμηνεύει την πρωταγωνίστρια στη νεαρή της ηλικία στο έργο «Γκάμπυ». Η ιστορία μιας αντισυμβατικής γυναίκας που αφιερώθηκε στον έρωτα και έζησε στην Αθήνα του περασμένου αιώνα, περίοδος που διαπερνά την παράσταση σκιαγραφώντας την κοινωνική φυσιογνωμία και την ατμόσφαιρα της πόλης. Το έργο, με υπότιτλο «Μείνατε ευαίσθητοι», είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο της Γαβριέλλας Ουσάκοβα «Η ζωή μου» και από ήρωες των χρονογραφημάτων του Νίκου Τσιφόρου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (Προφ. Δανιήλ 3-5 & Πλαταιών, Κεραμεικός, τηλ. 210-34.70.707).

(…) Μία και μοναδική ήταν η εμφάνιση της Νατάσσας Μποφίλιου, προχθές το βράδυ στο Λονδίνο. Η ερμηνεύτρια εμφανίστηκε στο club O2 Academy Islington παρέα με τους μόνιμους συνεργάτες της, τον συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη και τον στιχουργό Γεράσιμο Ευαγγελάτο, σε ένα πρόγραμμα με τα αγαπημένα του ρεπερτορίου της. «Συλλεκτική» συναυλία σε ένα κατάμεστο κλαμπ με λονδρέζικη ατμόσφαιρα.

(…) Μια εκδήλωση που δεν θα χάσουν οι φιλότεχνοι. Την Παρασκευή (6/11) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα δοθεί το αφιέρωμα στα 85 χρόνια ζωής και δημιουργίας του Κώστα Τσόκλη, παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης ογδόντα πέντε νέων έργων του εικαστικού με τίτλο «Στοιχεία για τη δημιουργία πιθανών αριστουργημάτων». Ωρα έναρξης στις 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη, φροντίστε, όμως, να προμηθευτείτε δελτίο προτεραιότητας (6.30 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή