Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική διάκριση για την Ελλάδα είναι η ανακήρυξη του καθηγητή Αγγελου Δεληβορριά (φωτ.) ως Ξένου Εταίρου της Accademia Nazionale dei Lincei της Ρώμης, μιας από τις παλαιότερες και εγκυρότερες επιστημονικές Ακαδημίες του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1603 και στη μακραίωνη ιστορική της διαδρομή έχει συμπεριλάβει στα μέλη της κορυφαίες φυσιογνωμίες της επιστήμης. Η τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13/11 στο Palazzo Corsini της Ρώμης. Η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη και όλο το προσωπικό χαιρετίζουν τη διάκριση του Αγγελου Δεληβορριά με μεγάλη συγκίνηση.

(…) Δεν πρόκειται να φοβηθεί τα σωματεία της αστυνομίας που μποϊκοτάρουν τις ταινίες του δηλώνει ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο μετά την ομιλία του πριν από λίγο καιρό σε διαδήλωση στη Νέα Υόρκη κατά της βίας που ασκούν οι αστυνομικοί. «Φυσικά δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί δολοφόνοι», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Ταραντίνο, ο οποίος είχε πει μεταξύ άλλων στους διαδηλωτές πως «όταν βλέπω έναν φόνο δεν μπορώ απλά να στέκομαι και να βλέπω».

(…) Στη Νέα Υόρκη στην αίθουσα τέχνης Throckmorton Fine Art παρουσιάζεται το επόμενο Σάββατο (14/11) η συλλεκτική έκδοση του λευκώματος φωτογραφιών του Δημήτρη Γέρου για τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές . Ο καλλιτέχνης θα βρίσκεται στην γκαλερί από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα για να υπογράφει αντίτυπα.

(…) Μια ενδιαφέρουσα είδηση. Στην Ελλάδα επιστρέφει το άγνωστο έργο του ζωγράφου Μίνου Αργυράκη γνωστού στο ευρύ κοινό για τα σκίτσα, τις γελοιογραφίες και τις εικονογραφήσεις δίσκων του Μάνου Χατζιδάκι και διαφόρων σκηνικών θεατρικών παραστάσεων. Συγκεκριμένα στις 14 του μήνα το έργο του «Η γυναίκα πάνω από τον ήλιο» πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο δημοπρασιών Βέργος. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο στο οποίο απεικονίζεται με ονειρικό τρόπο μια γυναίκα που ίπταται της θάλασσας κι ενός λαμπερού ήλιου. Να σημειωθεί ότι μετά τον θάνατο του Αργυράκη εκδόθηκε το βιβλίο «Μίνως Αργυράκης, το άγνωστο έργο του ζωγράφου», στο οποίο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά εννέα από τα έργα του που είχαν μείνει στη Δανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή