Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία τιμή για τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο (φωτ.). Κατά την πρόσφατη συνεδρία της ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών εξελέγη αντιπρόεδρος της Ακαδημίας για το έτος 2016, ενώ για το ίδιο διάστημα πρόεδρος θα είναι ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός. Από τους πολλούς τίτλους του Λουκά Παπαδήμου ξεχωρίζουμε: πρώτος κάτοχος της έδρας Μίνως Ζομπανάκης του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Συστήματος στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ· διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος (1994-2002)· πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2012. Μακάρι, από τη νέα του θέση να συμβάλει στην αναβάθμιση του έργου της Ακαδημίας Αθηνών.

(…) Να φωτογραφίζεσαι δίπλα στο κέρινο ομοίωμά σου δεν είναι καθημερινή εμπειρία, αλλά η 47χρονη Κάιλι Μινόγκ έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο όταν αντίκρισε τη χριστουγεννιάτικη εκδοχή του εαυτού της στο μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο. Το μουσείο έφερε πάλι στο προσκήνιο την κέρινη Κάιλι με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, καθώς φοράει το κατακόκκινο φόρεμα που ήταν χαρακτηριστικό στο εξώφυλλο του πρώτου της άλμπουμ.

(…) Είναι ένας νέος θεσμός στον χώρο του βιβλίου, μόλις 9 ετών, αλλά έχει ήδη εδραιωθεί. Είναι τα βραβεία μυθιστορήματος (ελληνικού και μεταφρασμένου στα ελληνικά) που έχουν τον τίτλο The Athens Prize for Literature και διοργανωτή το περιοδικό « (δε)κατα». Η φετινή απονομή θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου Αθηνών, στην πλατεία Κοτζιά. Στη shortlist υπάρχουν 10 ελληνικά και 10 μεταφρασμένα μυθιστορήματα. Ανάμεσά τους και αυτό που έγραψε ο Ρίτσαρντ Φορντ (φωτ.), με τίτλο «Καναδάς». Ομως ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός.

(…) Μία κολεκτίβα αρχιτεκτονικής και ντιζάιν έλαβε το βραβείο Turner για τη σύγχρονη τέχνη. Το όνομά της είναι «Assemble», αποτελείται από πολλά μέλη, αλλά η Alice Edgerley μίλησε για όλους όταν πληροφορήθηκε για τη βράβευσή τους, στη Γλασκώβη. Βραβεύτηκαν για τη δράση τους, που άλλαξε μια υποβαθμισμένη περιοχή του Λίβερπουλ. Το βραβείο Τurner συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 25.000 στερλινών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή