Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα ανοιχτό γράμμα προς την εφημερίδα Times, ο σερ Αντόνιο Παπάνο (φωτ.), μουσικός διευθυντής του Royal Opera House του Κόβεντ Γκάρντεν, παίρνει θέση υπέρ της Εθνικής Οπερας της Αγγλίας, η οποία κατά τη γνώμη του θα οδηγηθεί στην καταστροφή εάν συνεχιστούν τα σχέδια απολύσεων μελών της καθώς και η μείωση των παραγωγών. Είναι αλήθεια πως η ομάδα έχει περάσει μια δύσκολη χρονιά λόγω της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης, όμως ο Αντόνιο Παπάνο τονίζει ότι ένα τέτοιο συγκρότημα, το οποίο έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της Αγγλίας, πρέπει να προστατευτεί.

(…) Την εικόνα ενός πορτρέτου κάτω από τη ζωγραφιά της Μόνα Λίζα ανακάλυψε, χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνική φωτός, ο Γάλλος επιστήμονας Πασκάλ Κοτέ, ο οποίος έχει περάσει περισσότερο από δέκα χρόνια μελετώντας τον πίνακα. Παρ’ όλα αυτά το Μουσείο του Λούβρου έχει αποφύγει να σχολιάσει τις δηλώσεις του, καθώς ο Πασκάλ Κοτέ δεν είναι μέλος της επιστημονικής του ομάδας, ενώ ειδικοί επί του θέματος λένε πως είναι φυσιολογικό μια ζωγραφιά να έχει από κάτω εικόνες, πάνω στις οποίες δούλεψε ή άλλαξε στην πορεία ο καλλιτέχνης.

(…) Για τον σχολικό εκφοβισμό, ένα θέμα που ολοένα και περισσότερο απασχολεί την καθημερινότητα των παιδιών, μιλάει το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Ο αληθινός Τρικεράτωψ φοβάται;» (εκδ. Πατάκη). Ο καινούργιος του ήρωας αποσκοπεί να γίνει τόσο δημοφιλής όσο ο Τριγωνοψαρούλης, και μας προτρέπει να μη φοβόμαστε κανέναν…

(…) Ενας διακεκριμένος επιστήμονας που έχει φέρει το αθηναϊκό κοινό σε επαφή με την αστροφυσική με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο είναι ο δρ Μάνος Δανέζης, επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά τις ομιλίες του στο κατάμεστο Floral, σειρά έχει το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπου ο Δανέζης θα παρουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή (18/12, 7.30 μ.μ.) τη διάλεξη «Το παράδοξο σύμπαν και ο άνθρωπος». Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Science Reactors, μια ομάδα νέων επιστημόνων που ακολουθεί το πρότυπο της stand up comedy για να επικοινωνήσει την επιστήμη με το ευρύ κοινό!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή