Πρόσωπα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη ζωή χρειάζεται και πολλή τύχη. Για να μπορέσεις να γίνεις σταρ πρέπει οι ταινίες που επιλέγεις να σπάσουν τα ταμεία και να σε καθιερώσουν στο κοινό. Ο Χάρισον Φορντ (φωτ.) ταυτίστηκε με τον ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς αλλά και με τον Πόλεμο των Αστρων. Τώρα ο 73χρονος που θα ξαναβγεί στο «Τhe Force Awakens», θα λάβει περί τα 34 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 25 εκατ. θα τα λάβει ως προκαταβολή, μαζί με ένα ποσοστό επί των εισπράξεων. Κάπως έτσι θα μπει στη λίστα των πλέον ακριβοπληρωμένων, παρά την ηλικία του. Το ποσό αυτό θεωρείται αστρονομικό σε σχέση με τις αμοιβές που θα λάβουν άλλοι πρωταγωνιστές της ταινίας.

(…) Συνεχίζοντας να μιλάμε για σταρ, πρόκειται για έναν από τους εικαστικούς που έχουν μονοπωλήσει τα ΜΜΕ τα τελευταία 20 χρόνια. Ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται τη δημοσιότητα και να δημιουργεί θόρυβο γύρω από τα έργα του. Τώρα όμως ο Τζεφ Κουνς φαίνεται να συγκεντρώνει τους προβολείς όχι διότι κάποια από τις δημιουργίες του θεωρήθηκε τολμηρή, αλλά διότι ένας φωτογράφος από τη Νέα Υόρκη τον κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε μια λήψη του χωρίς πρώτα να έχει εξασφαλίσει την άδειά του. Πρόκειται για το έργο με τίτλο «I Could Go For Something Gordon’s», έναν ζωγραφικό πίνακα του 1986. Ο Μίτσελ Γκρέι ζητεί τη δικαίωση (και βέβαια) την αποζημίωσή του από το ομόσπονδο δικαστήριο στο Μανχάταν.

(…) Χριστούγεννα έρχονται και όλοι αποφασίζουν να κάνουν δώρα. Μόνο που το πιο σημαντικό για φέτος το πήρε ήδη η Tate Modern. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Εντ Ράσα αποφάσισε να δωρίσει 18 πολύ σημαντικά χαρακτικά. Σε λίγες ημέρες ο εικαστικός εορτάζει τα 78 του χρόνια και η κίνησή του έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από τον επικεφαλής της Tate, Σερ Νίκολας Σερότα.

(…) Η συγγραφέας έχει τη φήμη ότι της αρέσει να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του ήρωα που δημιούργησε στο χαρτί ακόμα και αν αυτός περάσει στο σανίδι. Ο λόγος για την Τζέι Κέι Ρόουλινγκ που έδωσε τη συγκατάθεσή της στην επιλογή της έγχρωμης ηθοποιού Νόμα Ντουμεζουέινι που θα ερμηνεύσει έναν βασικό ρόλο στην παράσταση «Ηarry Potter and the Cursed Child».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή