Πρόσωπα: Ταραντίνο, Μπλούμ και Χάινερ Μίλερ

Πρόσωπα: Ταραντίνο, Μπλούμ και Χάινερ Μίλερ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα έχει βάλει με την αστυνομία εδώ και πολύ καιρό. Και οι εκπρόσωποι του νόμου δεν άργησαν να αντεπιτεθούν. Ο λόγος για τον Κουέντιν Ταραντίνο, που παλαιότερα είχε περάσει και λίγες ημέρες στη φυλακή για απλήρωτες κλήσεις για παραβίαση του ΚΟΚ, ο οποίος θεωρεί ότι η αστυνομία ασκεί θεσμική βία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους Αφροαμερικανούς και τα πολλά περιστατικά «υπέρβασης» καθήκοντος, που έχουν ξεσηκώσει την αμερικανική κοινωνία. Ο σκηνοθέτης παραμένει αιχμηρός και δεν παίρνει πίσω τις δηλώσεις του, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί μέσω των ενώσεών τους απειλούν να μποϊκοτάρουν το τελευταίο του φιλμ.

Αυτό και αν είναι ταλαιπωρία. Ο γνωστός ηθοποιός, που έπαιξε και στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», έλαβε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί το Ταζ Μαχάλ. Ομως, μόλις ο Ορλάντο Μπλουμ προσγειώθηκε στην Ινδία, απελάθηκε διότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τη βίζα του. Εν τέλει ο σταρ –του οποίου η μητέρα είχε γεννηθεί στην ασιατική χώρα– αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Χίθροου. Εκεί περίμενε κάποιες ώρες και ύστερα, μόλις λύθηκε το θέμα, ξαναγύρισε στην Ινδία και επισκέφθηκε το διάσημο μνημείο.

Μπορεί η Πινακοθήκη Tate Modern να πανηγυρίζει καθώς δέχθηκε μια χριστουγεννιάτικη δωρεά από τον καλλιτέχνη Εντ Ράσα με 18 χαρακτικά, αλλά και το αμερικανικό Smithsonian δεν πάει πίσω. Ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι δέχθηκε την πιο σημαντική δωρεά που έχει γίνει ποτέ στο τμήμα της γλυπτικής. Πρόκειται για το έργο του διάσημου Αμερικανού γλύπτη Ντέιβιντ Σμιθ με τίτλο «Agricola VI», που θεωρείται από τις καλύτερες δημιουργίες του.

Ενα ξεχωριστό αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Γερμανού συγγραφέα Χάινερ Μίλερ πραγματοποιείται στο Picollo Teatro του Μιλάνου από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου. Τον συντονισμό έχουν αναλάβει ο σκηνοθέτης Θόδωρος Τερζόπουλος, ο εικαστικός Γιάννης Κουνέλλης σε συνεργασία με στενούς φίλους και συνεργάτες του Χάινερ Μίλερ. Με τη συμβολή του Ιδρύματος Κωστόπουλου και του Ινστιτούτου Γκαίτε στο Μιλάνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή