Πρόσωπα: Προσωπογραφία του Στιβ Τζομπς με την υπογραφή του Μπάνκσι σε στρατόπεδο μεταναστών

Πρόσωπα: Προσωπογραφία του Στιβ Τζομπς με την υπογραφή του Μπάνκσι σε στρατόπεδο μεταναστών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έχουμε δει και στην Ελλάδα, όπου ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κοινό. Τώρα που ήρθε η ώρα να τερματίσει τη μεγαλειώδη καριέρα της, εισέπραξε το τελευταίο χειροκρότημα στην πόλη Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία. Ο λόγος για τη Σιλβί Γκιλέμ που αποθεώθηκε από 2.500 ανθρώπους που τη χειροκροτούσαν όρθιοι επί ένα τέταρτο της ώρας. Η Γαλλίδα που είχε την απόλυτη αφοσίωση στην τέχνη της, έγινε πολύ γρήγορα etoile και οι εμπνευσμένες ερμηνείες της προχώρησαν τον χορό πολλά βήματα παρακάτω.

Eίναι πολυβραβευμένη Βρετανή ηθοποιός, γνωστή και για την ακτιβιστική της δράση. Ερχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ υπήρξε πάντα υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το δράμα των προσφύγων της Σμύρνης τη συγκλόνισε. Το σημερινό δράμα των προσφύγων της Συρίας που φτάνουν στα ίδια ελληνικά νησιά υπό παρόμοιες συνθήκες και φιλοξενούνται και πάλι από τους Ελληνες την έκανε υπέρμαχο του θέματος.

Ηταν από τους λίγους ravers που είχαν γίνει παγκοσμίως γνωστοί χάρις σε μία και μόνο επιτυχία. Το Infinity που βγήκε το 1990 ανέβηκε στις παγκόσμιες κατατάξεις και του χάρισε τη φήμη. Ο Guru Josh έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 51 ετών. Το κανονικό του όνομα ήταν Πολ Γουόλντεν και τα αίτια του θανάτου του στην Ιμπιζα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί αν και μπορεί να συνδέονται με τη χρήση ναρκωτικών. Ο Γουόλντεν είχε σπουδάσει οδοντίατρος, αλλά πολύ γρήγορα τον κέρδισε η μουσική.

Οπως είναι γνωστό, ο Βρετανός καλλιτέχνης Μπάνκσι είναι το ίνδαλμα όλων όσοι ασχολούνται με το γκράφιτι. Κάθε τόσο μας κάνει μια έκπληξη με κάποιο έργο του, ενώ αποφεύγει τη δημοσιότητα όπως ο διάβολος το λιβάνι. Το τελευταίο του επίτευγμα είναι μια προσωπογραφία του Στιβ Τζομπς της Apple, στο στρατόπεδο μεταναστών στο Καλαί, όπου οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι καλές. Ο καλλιτέχνης επέλεξε τον Τζομπς, διότι η καταγωγή του ήταν από τη Συρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή