Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την παύση του Γιώργου Λούκου κατέθεσε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος (φωτ.), περιγράφοντας παράλληλα ως «θεσμικά εφιαλτική» την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στην παύση του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα ρωτάει τους υπουργούς Πολιτισμού, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών: Ποιος κανόνας δικαίου ισχύει ως προς την υπηρεσιακή κατάσταση των μονοπρόσωπων οργάνων και των μελών συλλογικών οργάνων διοίκησης κρατικών ΝΠΙΔ εναντίον των οποίων ασκείται ποινική δίωξη; Αυτός ο κανόνας δικαίου πώς έχει εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα; Πώς κρίνει ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης την παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας και την ανατροπή του τεκμηρίου αθωότητας στην περίπτωση του κ. Γ. Λούκου;

(…) Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε χθες την ανανέωση της θητείας των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στη θέση του προέδρου παραμένει ο Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος και στη θέση του αντιπροέδρου ο Γεώργιος Γραμματικάκης, με μέλη τους Νίκο Κυπουργό και Χρήστο Ζερμπίνο. Η μοναδική αλλαγή αφορά τον εκπρόσωπο του Σωματείου Μουσικών της Ορχήστρας όπου τη θέση του Θεόδωρου Μαυρομάτη παίρνει ο Ιωάννης Σαμπροβαλάκης. Η θητεία των μελών του Δ.Σ. είναι τριετής.

(…) Ενας θρύλος της φωτογραφίας, ο Ούγγρος κινηματογραφιστής Βίλμος Ζίγκμοντ, έφυγε από τη ζωή την Πρωτοχρονιά σε ηλικία 85 ετών. Ηταν βραβευμένος με Οσκαρ φωτογραφίας για τις «Στενές επαφές τρίτου τύπου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και υποψήφιος για τον «Ελαφοκυνηγό» του Μάικλ Τσιμίνο και τη «Μαύρη Ντάλια» του Μπράιαν ντε Πάλμα. Η πλούσια καριέρα του στο σινεμά διήρκεσε σχεδόν πέντε δεκαετίες.

(…) Τραγουδιστής, στιχουργός αλλά και μίμος, ο Γιάννης Αργύρης έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, αλλά πολλοί τον θυμούνται από την μπουάτ «Εσπερίδες». Και τις επιτυχίες του που άντεξαν στον χρόνο: «Ελα μαζί μου», «Πάει κι αυτή η Κυριακή», «Κάποιος γιορτάζει». Και βέβαια τον τίτλο του «πατριάρχης των μπουάτ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή