Πρόσωπα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτήν τη φορά δεν υπήρχαν ούτε δημοσιεύματα, ούτε διαρροές, ούτε υπογραφές, ούτε τίποτα. Ο μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2015 διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Ιωακειμίδης (φωτ.), του οποίου η θητεία έληγε τον Μάρτιο του 2017, διάβασε στη «Διαύγεια» το όνομα του αντικαταστάτη του. Νέος διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης ορίζεται ο Ηρακλής Παπαϊωάννου. Ομως, μέχρι χθες δεν είχαν γίνει γνωστά τα αίτια της επιλογής για τη νέα παύση από το υπουργείο Πολιτισμού…

(…) Κάποια πράγματα δύσκολα αλλάζουν. Το νέο φιλμ «The Danish Girl», όπου ο Βρετανός ηθοποιός Εντι Ρεντμέιν υποδύεται την τρανσέξουαλ καλλιτέχνιδα των αρχών του 20ού αιώνα Λίλι Ελμπε, αποσύρθηκε έπειτα από εντολή των Αρχών από όλους τους κινηματογράφους του Κατάρ. Το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας έλαβε τη σχετική απόφαση έπειτα από αρκετές διαμαρτυρίες που δέχτηκε σχετικά με την «ανηθικότητα» της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο περυσινός νικητής των Οσκαρ.

(…) «Λένε πως έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν. Πιστεύω πως η Αμερική αξίζει τον Φρανκ Αντεργουντ. Και μέσα στην καρδιά σας, το ξέρετε πως έχω δίκιο». Αυτά διακηρύσσει, μεταξύ άλλων, με το σήμα κατατεθέν στυλ του ο Κέβιν Σπέισι στο πρώτο τρέιλερ του 4ου κύκλου του «Ηouse of Cards», το οποίο κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών. Η δημοφιλέστατη –και στη χώρα μας– σειρά του Netflix επιστρέφει στις 4 Μαρτίου και οι φαν ήδη ανυπομονούν να μάθουν τη συνέχεια της ιστορίας του πανούργου και αδίστακτου Αμερικανού πολιτικού.

(…) Πανευτυχής μετά τη βράβευσή της με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το «American Horror Story», η Lady Gaga δεν έχασε την ευκαιρία να προβεί σε ανακοινώσεις. Οπως δήλωσε η σούπερ σταρ της ποπ, η εμπειρία της υποκριτικής και του συγκεκριμένου ρόλου αποτέλεσε σπουδαία πηγή έμπνευσης, την οποία θα εκμεταλλευθεί στο επόμενο μουσικό (δισκογραφικό) βήμα της μέσα στο 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή