Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 87 του χρόνια παραμένει δημιουργικά ακμαίος. Ο Ιταλός συνθέτης Ενιο Μορικόνε (φωτ.), διάσημος για τα κινηματογραφικά σάουντρακ, όχι μόνο κάνει περιοδεία διευθύνοντας συναυλίες στην Ευρώπη, αλλά είναι υποψήφιος για Οσκαρ στην κατηγορία της σύνθεσης για την ταινία του Ταραντίνο «Οι Μισητοί Οκτώ». Η μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στον «Γκάρντιαν», με αυτή την αφορμή, υπενθυμίζει όλους τους μουσικούς σταθμούς του αλλά και το τιμητικό Οσκαρ που είχε λάβει το 2007 για την προσφορά του. Αλλά με τον Ενιο Μορικόνε δεν «ξεμπερδεύεις» εύκολα…

(…) Eυκαιρία για καλό σινεμά από την Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης με το τετραήμερο αφιέρωμα που ετοιμάζει για τον σκηνοθέτη Ατόμ Εγκογιάν. Το αφιέρωμα με τίτλο «Ατόμ Εγκογιάν: ένας Καναδός από την Αρμενία» θα παρουσιαστεί από 21 έως 24 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Σταύρος Τορνές» (Αποθήκη 1, Λιμάνι) με την προβολή των ταινιών «Οικογενειακή προβολή» (1987), «Ο ασφαλιστής» (1991), «Γλυκό πεπρωμένο» (1997) και «Εκεί που βρίσκεται η αλήθεια» (2005). Γενική είσοδος 4 ευρώ (3 ευρώ για τα μέλη).

(…) «Πέταξε» ο Αετός. Ο κιθαρίστας Γκλεν Φράι, ιδρυτής του φημισμένου ροκ συγκροτήματος Eagles, απεβίωσε στα 67 του χρόνια ύστερα από επιπλοκές χρόνιων ιατρικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Ο Φράι τραγούδησε και έγραψε ορισμένα από τα ωραιότερα τραγούδια του συγκροτήματος μαζί με τον Ντον Χένλεϊ, όπως τα «Hotel California» και «Desperado». Το συγκρότημα γνώρισε το απόγειο της δόξας του τη δεκαετία του ’70 πουλώντας πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους μόνο στις ΗΠΑ, ενώ το άλμπουμ «Greatest Hits» του 1976 έγινε πλατινένιο 29 φορές. Ο τελευταίος δίσκος του Φράι κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο «After Hours».

(…) Ο Κάνιε Γουέστ θα «ραπάρει» Μπόουι; Αυτό υποστηρίζουν οι φήμες που διαδίδονται στο Διαδίκτυο και προκάλεσαν μέχρι και τη δημιουργία διαδικτυακής αντι-καμπάνιας. Ο αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης που συχνά ξεσηκώνει τα πάθη με τις δηλώσεις και τις επιλογές του σκοπεύει, όπως φαίνεται, να διασκευάσει τα πιο πετυχημένα άλμπουμ του Λευκού Δούκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή