Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 (…)Είδηση-βόμβα ήταν η παραίτηση από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας της Βίκυς Μαραγκοπούλου (φωτ.), που έμεινε σε αυτήν τη θέση επί 21 ολόκληρα χρόνια. Στην επιστολή της η ίδια ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τη συνεργασία με το ΔΙΚΕΧΟ και πως η απόφαση της παραίτησής της είναι οριστική. Πάντως κάποιες φωνές λένε ότι δεν είναι πολύ μακρινή η προοπτική να της ζητηθεί να αναλάβει την κενή θέση του Γιώργου Λούκου στο Ελληνικό Φεστιβάλ.

(…) Θα παραμείνει «οικοδεσπότης» των Οσκαρ. Ετσι αποφάσισε ο Κρις Ροκ, παρά τις φωνές που τον καλούσαν να ακυρώσει την εμφάνισή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό Αφροαμερικανών και ηθοποιών από άλλες μειονότητες από τις φετινές υποψηφιότητες. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που ο Ροκ είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς, ενώ και πέρυσι οι υποψηφιότητες της Ακαδημίας ήταν εστιασμένες κυρίως σε λευκούς υποψήφιους. Ο ηθοποιός, όχι μόνο δεν θα αποχωρήσει, αλλά θα ξαναγράψει τον μονόλογο της εισαγωγής του και θα προσπαθήσει να θίξει το ζήτημα με καυστικό και χιουμοριστικό τρόπο. Την ίδια ώρα ολοένα και περισσότεροι ηθοποιοί, παραγωγοί και άνθρωποι του Χόλιγουντ σχολιάζουν τη νέα απόφαση της Ακαδημίας να διπλασιάσει τις γυναίκες και τις μειονότητες-μέλη της μέχρι το 2020 και επανακαθορίζουν τη στάση τους.

(…) Η Σαρλότ Ράμπλινγκ υποστήριξε ότι οι δηλώσεις της για «ρατσισμό εναντίον των λευκών ανθρώπων» παρερμηνεύθηκαν. «Αυτό που εννοούσα ήταν ότι σε έναν ιδανικό κόσμο κάθε ερμηνεία θα είχε τις ίδιες ευκαιρίες να αναδειχθεί», δήλωσε η Ράμπλινγκ στο CBS. Να θυμίσουμε ότι η Βρετανίδα ηθοποιός, που είναι υποψήφια για Οσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου στην ταινία «45 χρόνια», είχε δηλώσει σε γαλλικό ραδιοσταθμό ότι «ίσως οι Αφροαμερικανοί ηθοποιοί να μην άξιζαν μια υποψηφιότητα στα βραβεία».

(…) Σε ηλικία 77 ετών έφυγε χθες τα ξημερώματα από τη ζωή ο ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και συγγραφέας Θανάσης Τζαβάρας. Ενας δραστήριος πολίτης, ένας ακάματος επιστήμονας, ένας διανοούμενος ψυχαναλυτής, ο οποίος είχε υπογράψει πολλά βιβλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή