Πρόσωπα: Το συγκρότημα Argo στη Eurovision

Πρόσωπα: Το συγκρότημα Argo στη Eurovision

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «νταούλια» τελικά θα ηχήσουν στη… σκηνή της Eurovision –και πουθενά αλλού– καθώς το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, στη Στοκχόλμη, λέγεται Argo και έχει έντονο ποντιακό άρωμα στα τραγούδια του, με νταούλι, λύρα και κρουστά. Η ανακοίνωση έγινε χθες και αναμένουμε να ακούσουμε και το τραγούδι. Οχι με ιδιαίτερη ανυπομονησία είναι η αλήθεια… Παρ’ όλα αυτά, ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο συγκρότημα.

(…) Δεν είναι η πρώτη φορά που το κοινό πιέζει για το ανέβασμα μιας παράστασης που αγάπησε. Η «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης με τη Λένα Παπαληγούρα, παρουσιάζεται στο «Βασιλάκου» αυτήν τη φορά από τις 29 του μηνός. Εξαιρετική παράσταση 80 λεπτών σε μουσική του Λόλεκ κι ένα ακόμη ανέβασμα. Οσο για την ηθοποιό, θα μοιράζεται ανάμεσα σε δύο θέατρα: το «Βασιλάκου» και το «Πορεία», στο οποίο ξεκινούν οι «Τρεις αδελφές» του Τσέχωφ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Εκεί υποδύεται τη μικρότερη αδελφή της οικογένειας, δίπλα στην Αλεξάνδρα Αίδίνη και την Ιωάννα Παππά.

(…) Οπως εύστοχα λέει ο Οδυσσέας Ιωάννου για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, «τραγούδησε τους δρόμους της Αθήνας όπως κανένας. Το κέντρο, την πλατεία, τους αφώτιστους ανθρώπους, και τη σύγκρουσή τους με τα τσιμέντα…». Σε βινύλιο επανακυκλοφορούν τα θρυλικά άλμπουμ «Φλου», «Εν λευκώ», «Zorba the freak», «Αντε και καλή τύχη, μάγκες» από τη Μinos EMI. Μαζί με τη μαγεία του δίσκου και τα ιδιαίτερα τραγούδια, καταγράφεται και η ιστορία της εποχής που γεννήθηκαν.

(…) Μετά το «Μια νύχτα στο μουσείο», η Θεσσαλονίκη μάς εκπλήσσει ξανά. Ο δήμος διοργανώνει την πρώτη πιλοτική διανυκτέρευση – Sleepover για ενηλίκους σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών από τις 19 του μηνός. Αφορμή η έκθεση «Η Βούλα Μασούρα και ο κόσμος της». Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, σεντόνι, μικρό μαξιλάρι και πιτζάμες. Πληροφορίες στα: 2310-33.18.211 και 2310-33.18.222.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή