Πρόσωπα: Ο Σπάικ Λι θα ψηφίσει Σάντερς και όχι Τραμπ

Πρόσωπα: Ο Σπάικ Λι θα ψηφίσει Σάντερς και όχι Τραμπ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι από τους σκηνοθέτες που τολμάει να έχει πολιτική άποψη, ακόμα και αν αυτή δεν αρέσει σε όλους. Από τις πρώτες του ταινίες φάνηκε ότι, ως Aφροαμερικανός, θα ήθελε να ασχοληθεί και το θέμα των φυλετικών σχέσεων. Ομως τώρα ο Σπάικ Λι (φωτ.) μιλώντας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου είπε ότι θα ψηφίσει τον Σάντερς, φοβούμενος ότι αν τελικά επικρατήσει ο ακραίος Ντόναλντ Τραμπ, ο πλανήτης θα εισέλθει σε μια επικίνδυνη φάση, καθώς ως πρόεδρος θα έχει πρόσβαση στο πυρηνικό οπλοστάσιο.

(…) Εγινε και αυτό. Η ραπ έχει εκθρονίσει τη ροκ από τη δισκογραφία εδώ και πολύ καιρό. Θα φανταζόταν όμως κανείς ότι ένας ράπερ δεν θα άφηνε το πιο διάσημο «Σκαθάρι» να μπει σε ένα πάρτι; Κι όμως, σε πάρτι που διοργανώθηκε μετά τα Γκράμι από τον ράπερ Tyga, οι πορτιέρηδες δεν άφησαν να μπει μέσα ο Πολ Μακάρτνεϊ, ο οποίος βέβαια θύμωσε και προσπάθησε να περάσει τον έλεγχο στην πόρτα αλλά  μάταια. Το  γεγονός πήρε αρκετή δημοσιότητα. Ο ράπερ απάντησε πως το «Σκαθάρι» πήγε σε λάθος πάρτι και ότι ο ίδιος δεν γνώριζε το συμβάν.

(…) Ο κινηματογράφος ασκεί τεράστια δύναμη στους ανθρώπους και μπορεί ακόμα και να επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτονται. Ετσι ο Τζον Κέρι αποφάσισε να συναντηθεί με τους ισχυρούς άνδρες των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο του Χόλιγουντ για να συζητήσει μαζί τους για ένα από τα πιο σύνθετα πολιτικά θέματα. Ο Αμερικανός πολιτικός αναζητεί λύση στο πώς θα μπορέσει να αναπτυχθεί ένα αφήγημα που να σταθεί απέναντι σε εκείνο των τρομοκρατών του ISIS, και ως εκ τούτου ζήτησε τη βοήθειά τους.

(…) Εγινε γνωστή από τη σχέση της με τον τραγουδιστή Πρινς αλλά και από τις εμφανίσεις της στη σκηνή. Οι θαυμαστές της τη γνώριζαν με το ψευδώνυμο Vanity. Η Ντενίζ Μάθιους έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας. Εκτός από τη συνεργασία της με τον Πρινς, είχε βγάλει και δύο δικά της ατομικά άλμπουμ τη δεκαετία του 1980 ενώ ήταν να εμφανιστεί μαζί του στο αυτοβιογραφικό κινηματογραφικό εγχείρημα «Purple Rain», κάτι που τελικά δεν έγινε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή