Πρόσωπα: Σεμινάριο βιολιού με τον Λεωνίδα Καβάκο

Πρόσωπα: Σεμινάριο βιολιού με τον Λεωνίδα Καβάκο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα σεμινάριο βιολιού με τον Λεωνίδα Καβάκο (φωτ.) στην Αθήνα είναι διεθνής πρόκληση. Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες (Αραχώβης 39, τηλ. 21038.21.396) διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, στις 6, 7 και 8 Μαΐου, το σεμινάριο βιολιού και workshop μουσικής δωματίου με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα, ανοικτό σε νέα ταλαντούχα παιδιά, καθώς και σε επαγγελματίες μουσικούς από όλο τον κόσμο. Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών, και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Δευτέρα 21 Μαρτίου.

…Εφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή, στα 103 του χρόνια, ο Ντάγκλας Σλοκόμπε, διευθυντής φωτογραφίας των τριών πρώτων ταινιών με πρωταγωνιστή τον Ιντιάνα Τζόουνς. Για μία από αυτές μάλιστα, τους «Κυνηγούς της χαμένης κιβωτού», τιμήθηκε και με οσκαρική υποψηφιότητα, ενώ ακόμα μία τέτοια απέσπασε για το «Travels with my aunt» του 1972. Ο Σλοκόμπε ήταν γνωστός για την εκπληκτική του ικανότητα όσον αφορά την αντίληψη του φωτός – όπως λέγεται, μάλιστα, στα γυρίσματα της «Κιβωτού» δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα ανάλογα όργανα μετρήσεων, τα έβρισκε όλα με το μάτι…

…Πρωτοπόρος ακόμη και μετά θάνατον παραμένει ο Ντέιβιντ Μπόουι. Το τελευταίο του άλμπουμ «Blackstar» θα επενδύσει μουσικά τη νέα μίνι σειρά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Instagram, στην οποία θα πρωταγωνιστούν οι Τάβι Γκέβινσον και Πατρίτσια Κλάρκσον. Ο Μπόουι είχε δώσει τα δικαιώματα του άλμπουμ και επέτρεψε τη χρήση της μουσικής του στους συντελεστές της σειράς χωρίς περιορισμούς. Μετά τον θάνατό του οι φαν ανακάλυψαν στο «Blackstar» κρυφά μηνύματα και ερμηνείες που οδηγούν στην αποδοχή του τέλους από τον μεγάλο καλλιτέχνη. Η σειρά, με τίτλο «Unbound», κάνει πρεμιέρα στις 25 Φεβρουαρίου.

..Στο εξαιρετικό βίντεο κλιπ που δημιούργησαν οι Massive Attack για το νέο τους κομμάτι, με τίτλο «Voodoo in my blood», πρωταγωνιστεί η Ρόζαμουντ Πάικ, γνωστή από τον ρόλο της στο «Κορίτσι που εξαφανίστηκε» του Ντέιβιντ Φίντσερ. Το μουσικό κλιπ περιλαμβάνει ακόμα σκηνές από την ταινία «Possession» του Αντρέι Ζουλάφσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή