Πρόσωπα:

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κακομαθημένο παιδί παρομοίασε τον Μπρους Σπρίνγκστιν (φωτ.) ο συντηρητικός γερουσιαστής Mark Walker, χαρακτηρίζοντας «εκφοβιστική τακτική» την απόφαση του διάσημου μουσικού να ακυρώσει τη συναυλία του στη Βόρεια Καρολίνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση ενός νόμου, που έχει κατηγορηθεί ότι νομιμοποιεί τις διακρίσεις ενάντια στα διεμφυλικά άτομα. «Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από μία ροκ συναυλία και ένα από αυτά είναι ο αγώνας ενάντια στις προκαταλήψεις», δήλωσε ο Σπρίνγκστιν.

(…) Στα 76 του χρόνια, η είδηση ενός ακόμη βιβλίου του προκαλεί μικρές ανασκοπήσεις της λογοτεχνικής διαδρομής του. Ο Αμερικανός συγγραφέας Εντμουντ Γουάιτ δίνει τώρα μία σύγχρονη παραβολή για την ομορφιά, τη ματαιότητα και την ουσία της ζωής με έμφαση στον νέο ήρωά του, τον Γκι, που μεσουρανεί στον αστραφτερό κόσμο της μόδας και του γκλάμουρ στη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του ’70 και του ’80. Με τίτλο «Our Young Man» (εκδ. Bloomsbury), το νέο βιβλίο του Γουάιτ είναι σχετικά σύντομο (282 σελ.) αλλά με εξαιρετικά γοργό ρυθμό, χωρίς όμως να φτάσει τις κορυφώσεις προηγούμενων βιβλίων του.

(…) Γνωστός για την αγάπη του στην οθόνη –έχει άλλωστε συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες, κυρίως του «κολλητού» του Τζιμ Τζάρμους–, ο Τομ Γουέιτς παίρνει τώρα τον δρόμο της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα ο θρυλικός μουσικός θα λάβει μέρος στο επερχόμενο «Citizen» του διαδικτυακού Hulu, ένα δράμα φαντασίας, τοποθετημένο σε μια εναλλακτική εκδοχή του Λος Αντζελες, διανθισμένη με τα χαρακτηριστικά του «μαγικού ρεαλισμού».

(…) Ενα τολμηρό σχέδιο το οποίο μπορεί να φέρει τεράστιες αλλαγές σε ολόκληρη την κινηματογραφική βιομηχανία παρουσιάζει αυτές τις μέρες ο ιδρυτής του Napster Σον Πάρκερ. Αυτό προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας, η οποία θα επιτρέπει την οικιακή προβολή των νέων ταινιών ταυτόχρονα με την έξοδό τους στις κινηματογραφικές αίθουσες. Κάπως φιλόδοξο θα πει κάποιος, όμως φαίνεται πως ο γκουρού της Silicon Valley έχει την υποστήριξη τεράστιων ονομάτων όπως οι Στίβεν Σπίλμπερκ, Πίτερ Τζάκσον και Μάρτιν Σκορσέζε, επομένως όλα είναι πιθανά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή