Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθάνατος φαίνεται ότι παραμένει ο «Χάιλαντερ» στις καρδιές των παλιών θαυμαστών του, αφού οι διοργανωτές του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Εδιμβούργου αποφάσισαν να συμπεριλάβουν μία αποκατεστημένη, υψηλής ευκρίνειας εκδοχή της πρώτης ταινίας της καλτ σειράς, που κυκλοφόρησε πριν από ακριβώς 30 χρόνια, στο φετινό τους πρόγραμμα. Το φιλμ, με πρωταγωνιστές τούς Κριστόφ Λαμπέρ (φωτ.), Σον Κόνερι και Κλάνσι Μπράουν, θα προβληθεί στις 18 Ιουνίου.

(…) Καθηγητής Βιοϊατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ο Μπρους Μπέτλερ βραβεύτηκε με Νομπέλ το 2011 για τη συνεισφορά του στην κατανόηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Στο πλαίσιο της υποδοχής του ως ξένου εταίρου της Ακαδημίας Αθηνών, τη Δευτέρα 23 Μαΐου, ο διακεκριμένος επιστήμονας θα δώσει διάλεξη στα αγγλικά με θέμα «Inflammation and its origins» («Προελεύσεις της φλεγμονής»). Το νέο μέλος θα προσφωνήσει ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Θανάσης Βαλτινός, ενώ ο ακαδημαϊκός Γεώργιος Κόλλιας θα παρουσιάσει το επιστημονικό του έργο.

(…) Για τη «μοναχική» παιδική του ηλικία και τα έντονα συναισθήματα που βίωσε όταν άκουσε για πρώτη φορά το έργο «Τάδε Εφη Ζαρατούστρα» του Ρίχαρντ Στράους μίλησε ο Τομ Χανκς στη διάρκεια μιας εξομολογητικής συνέντευξής του στο Radio 4 του BBC. Γιος ενός σεφ που ήταν μονίμως σε περιοδεία, ο Χανκς άλλαζε συνεχώς τόπο κατοικίας και δυσκολευόταν να έχει μόνιμους φίλους. Ετσι, στα 21 του παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα, την ηθοποιό Σαμάνθα Λιούες, σε μια προσπάθεια να «ξεφύγει από τη μοναξιά».

(…) Σήμερα ξεκινάει η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία που θα δώσουν οι Saint Etienne το φθινόπωρο στην Αθήνα. Η τραγουδίστρια και συνθέτις Sarah Cracknell και τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής «pure pop» μπάντας θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους, που καλύπτει πάνω από δύο δεκαετίες, αρχίζοντας από το «Foxbase Alpha» (1991). Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου στο «Gagarin 205» (viva.gr, καταστήματα Ευριπίδης, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots και Reload).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή