Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος (φωτ.), πιο γνωστός στο κοινό χάρη στους ρόλους του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, και ιδιαίτερα σε ταινίες όπως το «Αχ! Αυτή η γυναίκα μου» με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ καθώς και η σειρά «Ορκιστείτε, παρακαλώ». Ωστόσο, πιο μακρόχρονη και σημαντική ήταν η θεατρική του πορεία, που ξεκίνησε το 1952 με το θίασο των Ελλης Λαμπέτη και Δημήτρη Χορν (με τους οποίους ήταν κουμπάρος) και συνεχίστηκε έως το 2002. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, αρχικά είχε εργαστεί ως εκφωνητής του ραδιοφώνου, αλλά τελικά αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στην υποκριτική.

(…) «Δυσκολεύομαι να παίξω κιθάρα και πρέπει να συμφιλιωθώ με το γεγονός πως δεν θα υπάρξει βελτίωση», παραδέχτηκε ο Ερικ Κλάπτον μιλώντας στο περιοδικό Classic Rock ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ του με τίτλο«I Still Do». Ο μουσικός και συνθέτης, ο οποίος το 2013 είχε αναγκαστεί να ακυρώσει μια σειρά από συναυλίες εξαιτίας του πόνου στη μέση του, έχει διαγνωστεί με περιφερική νευροπάθεια. Δηλώνει, πάντως, «ότι είναι υπέροχο ακόμη και το ότι είμαι ζωντανός», αφού κατόρθωσε να ξεπεράσει τον εθισμό του στην ηρωίνη, στο αλκοόλ και στα φάρμακα. «Δεν ξέρω πώς επέζησα, κυρίως τη δεκαετία του ’70», αναγνωρίζει.

(…) Το χρίσμα του ιππότη ως ένδειξη αναγνώρισης για τη συνεισφορά του στη μουσική, αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο, παρέλαβε το Σάββατο, ημέρα γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ, ο βετεράνος της ροκ Ροντ Στιούαρτ. Ο Βρετανός τραγουδιστής, ο οποίος έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατ. άλμπουμ παγκοσμίως, εξέφρασε την ικανοποίησή του και υποσχέθηκε να φανεί αντάξιος της διάκρισης.

(…) Να αποχωρήσει από τη σκηνή εάν οι υπάλληλοι σεκιούριτι δεν «καθίσουν κάτω», απείλησε ο Eλτον Τζον στη διάρκεια της συναυλίας του στο Λέστερ το Σαββατοκύριακο. Οπως δήλωσαν ακροατές στη βρετανική Μirror, ο 69χρονος σταρ εκνευρίστηκε όταν το προσωπικό ασφαλείας έγινε επιθετικό με μέλη του κοινού, που σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους για να χορέψουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή