Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τακτικό μέλος στον κλάδο των Οικονομικών Επιστημών – Δημοσιονομική Θεωρία και Πολιτική εξέλεξε τον Βασίλειο Ράπανο (φωτ.) η ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών. Ο κ. Ράπανος γεννήθηκε στην Κω το 1947. Είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank. Η εργογραφία του περιλαμβάνει άρθρα και μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, καθώς και έξι βιβλία.

(…) «Απόψε θέλω να ξεκινήσω αφιερώνοντας αυτό το τραγούδι, ολόκληρο το σόου, σε όλους στο Ορλάντο, αλλά και σε όσους βρέθηκαν στο κλαμπ Pulse». Με αυτά τα λόγια και με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε προχθές το βράδυ, στη συναυλία της στο Βέλγιο, η Αντέλ, βαθιά συγκινημένη από το τραγικό συμβάν στο Ορλάντο. Η τραγουδίστρια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κοινότητα των ΛΟΑΤ δηλώνοντας ότι είναι «αδελφές ψυχές για μένα».

(…) Μαζί με τον σύζυγό της είναι η ψυχή του Πανεπιστημίου των Ορέων, δηλαδή της πρωτοβουλίας ακαδημαϊκών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και όχι μόνον να προσεγγίσουν τις ορεινές τοπικές κοινωνίες στο νησί. Η Βαρβάρα Τερζάκη – Παλίκαρη συνεχίζει την προσπάθειά της στο πλευρό του καθηγητή Οφθαλμολογίας Γιάννη Παλίκαρη να διασώσει την παραδοσιακή υφαντική της Κρήτης με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «Ο μίτος της Αριάδνης και ο αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Εχει μεταφερθεί παραδοσιακός αργαλειός, στον οποίο δουλεύουν υφάντρες, φτιάχνοντας μοτίβα μινωικά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα (20/6).

(…) Ντροπιασμένος για το γεγονός πως σε κάποιο σημείο της καριέρας του έκανε μια διαφήμιση για τα McDonald’s, δήλωσε πρόσφατα ο Κεν Λόουτς. Ο κορυφαίος Βρετανός σκηνοθέτης, κατά τη διάρκεια του νέου ντοκιμαντέρ «Versus: The Life and Films of Ken Loach», λέει πως «το έχω βάρος στη συνείδησή μου», μιλώντας για τη διαφήμιση, η οποία ωστόσο, όπως εξομολογείται ο γιος του Τζιμ, βοήθησε στο να κρατηθεί το σπίτι της οικογένειας σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή