Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την πρόσφατη αποχώρηση της Ξένιας Καλπακτσόγλου, η Μπιενάλε της Αθήνας αλλάζει. Η Νάγια Γιακουμάκη (φωτ.), της Whitechapel Gallery, είναι το νέο εταιρικό μέλος της διοργάνωσης. Θα συνεργάζεται στενά με τον ιδρυτικό διευθυντή Poka Yio για την επίτευξη ενός προγράμματος εκθέσεων και δημόσιων εκδηλώσεων, ενώ θα εργαστεί στρατηγικά στην εσωτερική δομή του οργανισμού. Στις πρώτες δηλώσεις της ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ανυπομονώ να συμβάλω στη μελλοντική επιτυχία της Μπιενάλε της Αθήνας ως ενός κορυφαίου διεθνούς οργανισμού για την ανάλυση και παρουσίαση της σύγχρονης τέχνης».

(…) Είχε συμβεί και στους Red Hot Chili Peppers να έχουν προβλήματα στον έλεγχο του αεροδρομίου πριν από μια πτήση, αλλά τη γλίτωσαν υπογράφοντας αυτόγραφα στους υπαλλήλους. Δεν έγινε όμως το ίδιο με τον Axl Rose και την παρέα του, τους Guns n’ Roses. Oι καναδικές αρχές εντόπισαν ένα περίστροφο στις αποσκευές του συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να τεθούν υπό κράτηση μέχρι να διαλευκανθεί το ζήτημα. Το συγκρότημα ταξίδευε από τη Φιλαδέλφεια για σειρά συναυλιών στον αμερικανικό Βορρά.

(…) Το ντουέτο του υπήρξε πηγή έμπνευσης για μερικά από τα γνωστότερα συγκροτήματα της εποχής μας, από τους Radiohead και τους Depeche Mode μέχρι τους U2. Ο πρωτεργάτης των Suicide, Αλαν Βέγκα «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Μαζί με τον Μάρτιν Ρεβ έκαναν ένα πρωτοποριακό σχήμα με πανκ ήχο που αποδείχθηκε πολύ επιδραστικό στο βάθος του χρόνου. Ο Βέγκα και ο Ρεβ άφησαν το στίγμα τους στη μουσική της δεκαετίας του ’70, όταν λάνσαραν το πρώτο τους άλμπουμ το 1977.

(…) Την ώρα που πολλοί καλλιτέχνες δηλώνουν σοκαρισμένοι ακόμη από το Brexit, κάποιοι το περίμεναν. Ενας από αυτούς ήταν και ο Δανός σκηνοθέτης Τόμας Βίντερμπεργκ. Οχι μόνο ετοιμάζει νέα ταινία, αλλά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian υποστήριξε ότι μέχρις ενός βαθμού αντιλαμβάνεται την απόφαση των Βρετανών καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αποδειχθεί προβληματική, οικονομικά και πολιτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή