Η λόγια αδελφή του Γ. Σκαρίμπα

Η λόγια αδελφή του Γ. Σκαρίμπα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αγία Ευθυμία, το όμορφο, καταπράσινο και ιστορικό χωριό της Φωκίδας, γεννήθηκε ο Γιάννης Σκαρίμπας, που αργότερα συνδέθηκε με τη Χαλκίδα. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οργανώνονται στην Αγία Ευθυμία τα «Σκαρίμπεια», που φέτος είναι αφιερωμένα στη μνήμη και στο ποιητικό έργο της αδελφής του συγγραφέα, Καλλιόπης Σκαρίμπα (1916-1983). Αφορμή είναι τα 100 χρόνια από τη γέννησή της καθώς η επέτειος θεωρήθηκε άριστη αφετηρία για να ξαναδεί κανείς το σχεδόν άγνωστο έργο της λόγιας αδελφής του Γιάννη Σκαρίμπα.

Οι εκδηλώσεις, στις 31 Ιουλίου, θα γίνουν στην αυλή της οικίας Σκαρίμπα, στην Αγία Ευθυμία, και για το έργο της (που παραμένει άγνωστο μετά την πρώτη εμφάνιση της Καλλιόπης Σκαρίμπα στα γράμματα) θα μιλήσει ο φιλόλογος Συμεών Σταμπουλού ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος των «Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα», Κώστας Μπαϊρακτάρης. Θα διαβαστούν κείμενα του Λουκά Κούσουλα και του Δημήτρη Διακομόπουλου. Αγία Ευθυμία, ένας όμορφος τόπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή