Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διάλογο με τα καταστήματα IKEA, προκειμένου να σχεδιάσει τη δική του σειρά με έπιπλα και είδη σπιτιού, βρίσκεται ο Kayne West  (φωτ.). Ο διάσημος ράπερ έχει ήδη ποστάρει το σκίτσο ενός μινιμαλιστικού κρεβατιού στο Twitter, ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε εξομολογηθεί στους θαυμαστές του ότι μετά την τελευταία του επίσκεψη στην IKEA ήταν γεμάτος έμπνευση. Αποφασισμένος να γίνει «ο πρώτος χιπ χοπ σχεδιαστής», έσπευσε να μοιραστεί το όραμά του με τους φοιτητές της Σχολής Ντιζάιν του Χάρβαρντ, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι «το ντιζάιν μπορεί να σώσει τον κόσμο». Στο παρελθόν, o West έχει αναλάβει να σχεδιάσει αθλητικά παπούτσια για τη Nike και την Adidas.

(…) Σχεδόν 30.000 ευρώ στοιχίζουν τα εισιτήρια για την εκδήλωση «Μία συζήτηση με τη Χίλαρι», η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον. Το ποσό μοιάζει υπερβολικό για μια γνωριμία με την υποψήφια των Δημοκρατικών, όχι όμως και για μια «πρόσωπο με πρόσωπο» συνάντηση με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο οποίος θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς.

(…) Τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή-προϊσταμένου της Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ αναλαμβάνει ο αρχιμουσικός Αναστάσιος Συμεωνίδης. Γεννημένος το 1972 στην Αθήνα, σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Universität für Musik und Darstellende Kunst της Βιέννης και εργάστηκε για πρώτη φορά ως βοηθός μαέστρου στη Χορωδία Αθηνών, της οποίας είναι καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2002 έως σήμερα. Συμπράττει συστηματικά με όλες τις μεγάλες ελληνικές ορχήστρες, ενώ έχει διευθύνει συναυλίες με έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

(…) Οι 1.000 Ιταλοί μουσικοί που το 2015 συναντήθηκαν στην πόλη Τσεζένα και έπαιξαν ένα τραγούδι των Foo Fighters για να πείσουν την μπάντα να επισκεφθεί την Ιταλία συγκεντρώθηκαν ξανά για να δώσουν την πρώτη τους κανονική συναυλία. Το πρώτο κομμάτι που ερμήνευσαν ήταν το «Rebel Rebel» ως φόρο τιμής στον Ντέιβιντ Μπόουι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή