Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέοι Ελληνες σκηνοθέτες ξεχώρισαν στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Η μεγάλου μήκους ταινία του Στέργιου Πάσχου «Αφτερλωβ», μια μετα-ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι στη διάρκεια του καλοκαιριού, κέρδισε το βραβείο της Επιτροπής Νέων και η «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου  (φωτ.), που εστιάζει στο θέμα της ενηλικίωσης και της απώλειας μέσα στην οικογένεια, το αντίστοιχο βραβείο για τις μικρού μήκους ταινίες.

(…) O γνωστός από τον ρόλο του ως νεαρός «Q» στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ ηθοποιός Μπεν Γουίσο λέγεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για να ενσαρκώσει τον ενήλικο Μάικλ Μπανκς στο σίκουελ της αγαπημένης παιδικής ταινίας της Ντίσνεϊ «Μέρι Πόπινς», που θα βγει στις αίθουσες το 2018. Τη μαγική νταντά που υποδύθηκε η Τζούλι Αντριους το 1964 θα ενσαρκώσει η Εμιλι Μπλαντ και στο καστ συμπεριλαμβάνονται επίσης η Μέριλ Στριπ στον ρόλο της ξαδέλφης της Μέρι Πόπινς, Τόπσι Τάρλετ, και o Λιν-Μανουέλ Μιράντα που θα ερμηνεύσει έναν νέο χαρακτήρα, τον Τζακ, στη θέση του καπνοδοχοκαθαριστή Μπερτ (Ντικ βαν Ντάικ). Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017 υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Ρομπ Μάρσαλ.

(…) Τα διασημότερα ονόματα στον χώρο του θεάματος θα στηρίξουν τη μεγάλη τηλεοπτική φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «Stand up to Cancer», που μεταδίδεται στις 9 Σεπτεμβρίου από το Λος Αντζελες. Τα περασμένα χρόνια, οι σταρ είχαν καταφέρει να μαζέψουν ιλιγγιώδη ποσά για καλό σκοπό. Φέτος θα τραγουδήσει ζωντανά η Σελίν Ντιόν, αλλά θα εμφανιστούν και πολλά αστέρια του κινηματογράφου όπως ο Μπεν Αφλεκ και ο Μάθιου Μακόναχι.

(…) Εχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές. Δικαίως, διότι είναι ένας από τους σκηνοθέτες που έχουν κάνει μεγάλη αίσθηση με τις ταινίες τους. Ο Μεξικανός Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ανακοίνωσε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ότι αρχίζει τα γυρίσματα για το καινούργιο του φιλμ, που θα έχει τίτλο «Το σχήμα του νερού». Σύμφωνα με το σενάριο, οι θεατές θα ξαναγυρίσουν πίσω στην Αμερική του Ψυχρού Πολέμου. Η ταινία αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους μέσα στο 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή