Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας δημιουργός με μεγάλη και εξωστρεφή αστική δράση στον δημόσιο χώρο, ο 33χρονος Γάλλος καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο JR  (φωτ.), αφού πρώτα έκανε την εντυπωσιακή του εγκατάσταση στην Πυραμίδα του Λούβρου, εξέπληξε στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου δούλεψε επί μήνες ως artist-in-residence. Οι εντυπωσιακές του σκαλωσιές με τις τεράστιες εικόνες έκλεψαν την προσοχή όλων στο Ρίο και τώρα ο JR από εκεί που ήταν ένας ανένταχτος δημιουργός θα πρέπει σταδιακά να ξανασταθμίσει τη σχέση του με την τέχνη επί παραγγελία.

(…) Ενας ακόμη λόγος για να επισκεφθεί κανείς το Rijksmuseum στο Αμστερνταμ τα προσεχή δύο χρόνια είναι για να θαυμάσει το μνημειακό τρίπτυχο «Η Δευτέρα Παρουσία» του Ολλανδού ζωγράφου Lucas van Leyden. Ο διευθυντής του μουσείου του Αμστερνταμ, Taco Dibbits φωτογραφήθηκε με περηφάνια δίπλα στον προσωρινό με την ικανοποίηση ότι ηγείται του Rijksmuseum σε μια εποχή μεγάλου δυναμισμού. Το περίφημο τρίπτυχο του 16ου αιώνα φιλοξενείται στο Αμστερνταμ λόγω εργασιών ανακαίνισης και επέκτασης του Μουσείου De Lakenhal στην πόλη Leiden.

(…) Το κλασικό βιβλίο της Σίλβια Πλαθ «Ο γυάλινος κώδων» (1963) προορίζεται για νέα κινηματογραφική μεταφορά, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία της Κίρστεν Ντανστ. Θα είναι το ντεμπούτο της ηθοποιού ως σκηνοθέτιδος ταινίας μεγάλου μήκους, τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές του 2017. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσει η Ντακότα Φάνινγκ. O «Γυάλινος κώδων» είναι η σκοτεινή πορεία μιας γυναίκας στην ψυχική ασθένεια και είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο για πρώτη φορά το 1979 με πρωταγωνίστρια τη Μέριλιν Χάσετ.

(…) Στα 68 του πλέον χρόνια δεν δείχνει να έχει χρόνο για χάσιμο αλλά και πάλι η δηλητηριώδης διάθεση για σάτιρα δεν τον έχει εγκαταλείψει. Ο Αλις Κούπερ έχει εγκαινιάσει την (ανύπαρκτη) ψηφιακή πλατφόρμα «Vote Alice Cooper» (for President) για να μιλήσει για το μεγάλο κενό στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Το σλόγκαν του είναι «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα όπως και αυτοί δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή