Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την «απειλή» ότι κινδυνεύει να χάσει οριστικά το χρηματικό έπαθλο του βραβείου φαίνεται ότι προσπαθούν να «εκβιάσουν» το Μπομπ Ντίλαν (φωτ.) να σπάσει τη σιωπή του τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας. Βασικός όρος για την απονομή του Νομπέλ είναι ο αποδέκτης του να δώσει μία ομιλία που να σχετίζεται με το έργο για το οποίο βραβεύθηκε, μέσα σε έξι μήνες από την επέτειο θανάτου του Αλφρεντ Νομπέλ, στις 10 Δεκεμβρίου. Πάντως, η εκπρόσωπος της Ακαδημίας έσπευσε να διευκρινίσει ότι, αντί διάλεξης, ο Ντίλαν θα μπορούσε απλώς να δώσει μία συναυλία.

(…) Περίπου στα 10.000 δολάρια ήταν η εκτιμώμενη τιμή του έργου που φιλοτέχνησαν (ανώνυμα) μέλη της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Indecline και δημοπρατήθηκε στο Λος Αντζελες. Οπως αποδείχθηκε όμως, το γυμνό άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ με τίτλο «The Emperor Has No Balls», ήταν το πιο περιζήτητο κομμάτι της δημοπρασίας και ο συλλέκτης που τελικά κατάφερε να το αποκτήσει κατέβαλε το ποσό των 22.000 δολαρίων. Τον περασμένο Αύγουστο, γυμνά ομοιώματα του Τραμπ είχαν κάνει την εμφάνισή τους ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, προκαλώντας σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(…) «Είναι δύσκολο να ακούς όλους αυτούς τους ανθρώπους να σου λένε καλά λόγια. Απλώς γίνεσαι καχύποπτος», δήλωσε ο κωμικός Μπιλ Μάρεϊ παραλαμβάνοντας το βραβείο Μαρκ Τουέιν για την προσφορά του στο αμερικανικό χιούμορ. «Σιχαίνομαι που το λέω, αλλά είμαι αναγκασμένος να επιστρέψω σε αυτή τη σκέψη: υπάρχει αγάπη». Συνολικά 2.400 θεατές παρακολούθησαν ζωντανά την τελετή απονομής της σημαντικής διάκρισης στο Kennedy Center της Ουάσιγκτον.

(…) Σε μόνιμο μουσείο πρόκειται να μετατραπεί το θρυλικό Paisley Park, που περιελάμβανε το σπίτι και το στούντιο ηχογραφήσεων του Prince κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Chanhassen στη Μινεσότα. Το πάρκο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του για το κοινό στις αρχές του μήνα, επιτρέποντας στους θαυμαστές τού πρόωρα χαμένου μουσικού να περιεργαστούν, μεταξύ άλλων, τις συλλεκτικές κιθάρες του, τη μοτοσικλέτα από το βίντεο του «Purple Rain» και το δοχείο με τις στάχτες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή