Πρόσωπα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα γλυπτό για να θυμόμαστε τα θύματα του Μπατακλάν; Ο δημόσιος χώρος του Παρισιού θα έχει σε λίγο καιρό ένα ειδικό μνημείο για την τρομοκρατική επίθεση που άφησε βαθύτατα τραύματα στη Γαλλία. Ο γνωστός Αμερικανός γλύπτης Τζεφ Κουνς  αποφάσισε να δωρίσει το έργο του «Μπουκέτο με τουλίπες» στην πόλη που υπέφερε βαθιά. Θα τοποθετηθεί στην περίοπτη θέση έξω από το Παλέ ντε Τοκιό και θα έχει ύψος πάνω από δέκα μέτρα. Οπως όλα τα μεγάλης κλίμακας έργα του, αναμένεται να τραβάει το βλέμμα και να αγαπηθεί από τον κόσμο.

(…) Αφού κατάφερε να τα εξηγήσει στους μεγάλους, αποφάσισε να τα εξηγήσει στην κόρη του και στους συνομηλίκους της και αυτό βεβαίως εκτιμήθηκε. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, πρωτεργάτη της «περήφανης διαπραγμάτευσης» που έφερε το τρίτο Μνημόνιο, Γιάνη Βαρουφάκη , του οποίου το βιβλίο «Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία» (εκδ. Πατάκη, 2014) είναι στη μικρή λίστα των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν την «αλήθεια» από νωρίς…

(…) Και ενώ η δημόσια γλυπτική στη Γαλλία φαίνεται να περνάει καλές ημέρες, δεν ισχύει το ίδιο και για το Λονδίνο. Η απόδειξη είναι ότι ένα γλυπτό του διάσημου Βρετανού γλύπτη ιταλικής καταγωγής Εντουάρντο Παολότσι, που πέθανε το 2005 και είχε αναγνωριστεί για τη συμβολή του, είναι αφημένο στην τύχη του. Ο λόγος για το «Pescator», που βρίσκεται έξω από τον σταθμό Euston και θεωρείται ένα τοπόσημο για τη βρετανική πρωτεύουσα. Τοποθετήθηκε εκεί τη δεκαετία του ’80 και τώρα χρειάζεται άμεσα συντήρηση. Ομως οι Βρετανικοί Σιδηρόδρομοι ιδιωτικοποιήθηκαν και σήμερα δεν είναι σαφές ποιος είναι νομικά ο ιδιοκτήτης του έργου.

(…) Δεν ταιριάζουν όλοι οι ηθοποιοί με όλους τους σκηνοθέτες. Και η αλήθεια είναι ότι ο Τομ Χανκς  τα βρήκε λίγο σκούρα με το σκηνοθετικό στυλ του Κλιντ Ιστγουντ στα γυρίσματα της ταινίας «Sully», που περιγράφει την αληθινή, ηρωική προσγείωση ενός αεροσκάφους στον ποταμό Χάτσον. Ομως ο πιο δύσκολος στα γυρίσματα –σύμφωνα με τον σταρ– ήταν ο πραγματικός πιλότος που είχε άποψη σε όλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή