Πρόσωπα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 81χρονος Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ και ο 77χρονος Ισραηλινός πεζογράφος Αμος Οζ  (φωτ.) είναι μεταξύ των υποψηφίων για το διεθνές σκέλος του Μπούκερ. Το τελευταίο βιβλίο του Κανταρέ, στον οποίο είχε απονεμηθεί το πρώτο διεθνές Μπούκερ το 2005, εκτυλίσσεται στη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ ο Οζ επιστρέφει στη διαιρεμένη Ιερουσαλήμ των νεανικών του χρόνων με τον «Ιούδα» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη). Στη μεγάλη λίστα βρίσκεται, επίσης, ο Γάλλος συγγραφέας Αλέν Μαμπανκού, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Κονγκό.

(…) «Φαντάζεστε την κατακραυγή που θα ακολουθούσε αν ο Snoop Dogg, με την αποτυχημένη καριέρα του και τα σχετικά, στόχευε και πυροβολούσε τον πρόεδρο Ομπάμα;» ήταν το ερώτημα που απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ στους χρήστες του Twitter, σχολιάζοντας το τελευταίο βίντεο κλιπ του Snoop Dogg. Στο πολυσυζητημένο βίντεο του κομματιού «Lavender», ο γνωστός ράπερ στρέφει ένα όπλο-παιχνίδι προς έναν κλόουν, ο οποίος σατιρίζει τον Τραμπ. Προηγουμένως, ο δικηγόρος του προέδρου είχε δηλώσει ότι ο ράπερ θα πρέπει να απολογηθεί για το «σοκαριστικό» βίντεο, το οποίο είναι ανάρμοστο και «καθόλου αστείο».

(…) Με ένα σχόλιο στο Facebook, ο Μπεν Αφλεκ αποκάλυψε ότι μόλις ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ. Είναι η δεύτερη φορά που ο γνωστός ηθοποιός αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια για να αντιμετωπίσει τον αλκοολισμό προκειμένου, όπως δήλωσε ο ίδιος, να καταφέρει «να είναι ο καλύτερος πατέρας» για τα τρία παιδιά του.

(…) «Η Μπιγιονσέ είναι ένας από τους πιο όμορφους, ταλαντούχους και υπέροχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει», δήλωσε η τραγουδίστρια Αλισον Κράους, η οποία εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων Γκράμι στην ιστορία του θεσμού. «Της αξίζει να λάβει τον τίτλο μου. Της αξίζει πολύ περισσότερο από όσο θα μπορούσε να αξίζει σε μένα», δήλωσε στο BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή