Πρόσωπα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν νομίζω ότι ένας συγγραφέας πρέπει να στέκεται πάνω από το κεφάλι του σκηνοθέτη, δήλωσε στην Guardian ο βραβευμένος με Μπούκερ Τζούλιαν Μπαρνς (φωτ.) με αφορμή την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του «Ενα κάποιο τέλος» (εκδ. Μεταίχμιο) από το ΒΒC σε σκηνοθεσία του Ρίτες Μπάτρα και σε διασκευή του γνωστού θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Νικ Πέιν. «Πρέπει να πετάξουν το βιβλίο μου στον τοίχο, να μαζέψουν τα κομμάτια και να τα αποσυναρμολογήσουν με διαφορετικό τρόπο», τόνισε ο Αγγλος συγγραφέας, αναγνωρίζοντας ότι η ταινία είναι πιο αισιόδοξη από το βιβλίο του. «Ισως αυτό έχει να κάνει με τη φύση του σινεμά, σε αντίθεση με τη λογοτεχνία. Αλλά παίζει ρόλο και το ότι γυρίστηκε από ανθρώπους που είναι κατά πολύ νεότεροί μου. Οι νέοι είναι πιο αισιόδοξοι από τους ηλικιωμένους».

(…) «Η αλήθεια βρίσκεται ξανά σε κίνδυνο», προειδοποιεί τους Αμερικανούς ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε άρθρο του στην Washington Post. O γνωστός ηθοποιός παρομοιάζει τις πρακτικές του Ντόναλντ Τραμπ με εκείνες του Ρίτσαρντ Νίξον, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων έχουν φτάσει σε «νέα, απειλητικά επίπεδα» και υποστηρίζοντας ότι αν ένα σκάνδαλο σαν του Watergate ερχόταν στο φως σήμερα, το κοινό μπορεί να δυσκολευόταν να αντιληφθεί την αλήθεια.

(…) Αν  θέλετε να έχετε κάτι από τον Ντέιβιντ Μπόουι για να μην τον ξεχάσετε ποτέ, πρέπει να έχετε ένα γερό κομπόδεμα στην άκρη. Αν είστε από τους λίγους που διαθέτουν 6,5 εκατ. δολάρια για ξόδεμα, θα μπορέσετε να είστε από τους τυχερούς υποψηφίους για να αγοράσουν ένα από τα σπίτια του διάσημου τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα πολυτελές διαμέρισμα τριών δωματίων, στο οποίο ζούσε από το 1992 μέχρι το 2002 με τη δεύτερη σύζυγό του Ιμάν με θέμα σε πάρκο.

(…) H ηλικία είναι, λένε, ένας αριθμός και στην περίπτωση της Ντόρις Ντέι ισχύει με το παραπάνω. Η ηλικιωμένη σταρ του Χόλιγουντ έμαθε πρόσφατα ότι γεννήθηκε δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι νόμιζε μέχρι τώρα και έτσι φέτος έκλεισε τα 95 της χρόνια αντί των 93 που περίμενε. Ποιος μετράει, αλήθεια;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή