Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα βραβεία απέσπασε η θεατρική παραγωγή «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» («Harry Potter and the Cursed Child») στα Olivier Awards 2017, που απονεμήθηκαν με κάθε λαμπρότητα στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου. Ο Τζέιμι Πάρκερ (φωτ.) βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στον ρόλο του ενήλικου Χάρι Πότερ, ο οποίος μαζί με την Ερμιόνη και τον Ρον στέλνουν τα παιδιά τους στο Ηοgwarts. Ο «Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας (Τζον Τίφανι), το βραβείο Virgin Atlantic για νέο θεατρικό έργο, το βραβείο ήχου, το βραβείο κοστουμιών, το βραβείο σκηνικών κ.ά.

(…) Τον ρόλο της Ερμιόνης ερμηνεύει η Norma Dumezweni, η οποία είχε γίνει στόχος ρατσιστικών επιθέσεων. Είχε έρθει στην Αγγλία ως παιδί προσφύγων το 1977 και τώρα έφθασε να βραβεύεται με το βραβείο β΄ γυναικείου ρόλου στα Olivier Awards. Το βραβείο του β΄ ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Αντονι Μπόιλ για την ερμηνεία του ρόλου του Scorpius Malfoy από την ίδια θεατρική παραγωγή, εμπνευσμένη από το έργο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η παράσταση, που θριάμβευσε, έχει ανέβει στο Palace Theatre. Οπως είπε ο συγγραφέας του έργου, Τζακ Θορν, το 75% των θεατών είναι νέο κοινό. «Ελπίζουμε μερικοί από αυτούς να εξελιχθούν σε θεατρόφιλους».

(…) Το τρόπαιο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας απέσπασε η Μπίλι Πάιπερ στη θεατρική μεταφορά της «Γέρμας» του Λόρκα, που έκανε θραύση στο Young Vic. H ερμηνεία της Πάιπερ είχε επαινεθεί από τους κορυφαίους κριτικούς. Ο Μάικλ Μπίλινγκτον τη χαρακτήρισε «συναρπαστικά φυσική». Η Μπίλι Πάιπερ είχε να συναγωνισθεί μεγέθη όπως της Γκλέντα Τζάκσον που εντυπωσίασε φέτος ως «Βασιλιάς Ληρ», της Τσέρι Τζόουνς, πρωταγωνίστριας στον «Γυάλινο κόσμο», και της Ρουθ Ουίλσον που έλαμψε ως Εντα Γκάμπλερ στο National Theatre.

(…) Στη δημοφιλή κατηγορία του μιούζικαλ τα βραβεία κάπως μοιράστηκαν. Πρώτο βραβείο απέσπασε το «Groundhog Day» στο Old Vic και ο πρωταγωνιστής Αντι Καρλ πήρε πρώτο βραβείο ερμηνείας στην κατηγορία. Πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο μιούζικαλ έλαβε η Αμπερ Ράιλι για την ερμηνεία της στο μιούζικαλ «Dreamgirls» στο Σαβόι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή