Πρόσωπα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και προτιμούσε το θεατρικό σανίδι, τελικά έμεινε στην ιστορία από ένα ρόλο του στη μεγάλη οθόνη. Βέβαια δεν ήταν μια τυχαία εμφάνιση, αλλά η ενσάρκωση ενός σερίφη σε δύο φιλμ του Τζέιμς Μποντ, με τον Ρότζερ Μουρ στις δόξες του. Ο λόγος για τον Αμερικανό ηθοποιό Κλίφτον Τζέιμς  (φωτ.), ο οποίος έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Είχε εμφανιστεί και σε άλλες ταινίες, αλλά το παγκόσμιο κοινό θα τον θυμάται πάντα ως αυτόν τον αστείο τύπο με τη νότια προφορά που συνάντησε ο διάσημος Βρετανός κατάσκοπος στο «Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν».

(…) Πολλοί σταρ ή τραγουδιστές ειδικά στην εποχή των social media θεωρούν ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη φήμη ή τον πλούτο τους για να μιλήσουν για κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Ο Jay Z, ο διάσημος ράπερ και σύζυγος της Μπιγιονσέ, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μια σειρά – ντοκιμαντέρ για τον Τρέιβον Μάρτιν, ένα δεκαεπτάχρονο που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικού στη Φλόριντα το 2012. Ο φρουρός αθωώθηκε, κάτι που προκάλεσε τρομερή οργή στην κοινότητα των Αφροαμερικανών, που διαδήλωσαν πολλές φορές για το θέμα αυτό.

(…) Eίναι σίγουρα μια έκπληξη, για άλλους ευχάριστη, για άλλους δυσάρεστη. Ενας από τους πιο αστείους ηθοποιούς στον κόσμο, ο ενσαρκωτής του Μίστερ Μπιν, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του σε κάτι διαφορετικό. Ο Ρόουαν Ατκινσον υποδύεται τον επιθεωρητή Μεγκρέ, τον εμβληματικό ήρωα του Σιμενόν. Κανείς δεν αμφισβητεί τις εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητές του, όμως οι παραγωγοί ανησυχούν ότι το κοινό τον έχει ταυτίσει με τον γκαφαδόρο Μπιν που ξέρει να κλέβει την παράσταση με τις γκριμάτσες του.

(…) Από τα τρέιλερ μαθαίνεις την αλήθεια. Στην πέμπτη κατά σειρά ταινία για τους «Πειρατές της Καραϊβικής» εκτός από τον Τζόνι Ντεπ και τον Ορλάντο Μπλουμ θα εμφανιστεί και η Κίρα Νάιτλι, χωρίς βέβαια κάποιος να μπορεί να γνωρίζει το μέγεθος του ρόλου της ή την πλοκή του φιλμ, που θα έχει τίτλο «Η εκδίκηση του καπετάνιου Σαλαζάρ», τον οποίον θα ενσαρκώσει ο Χαβιέ Μπαρδέμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή