Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελετή απονομής του βραβείου Παιδικής Λογοτεχνίας Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) έγινε στο Μέγαρο Συναυλιών της Στοκχόλμης με μεγάλο νικητή τον Γερμανό συγγραφέα και εικονογράφο Wolf Erlbruch (φωτ.). Η αναγγελία είχε γίνει τον Απρίλιο, αλλά η απονομή έγινε στις 29 Μαΐου με κάθε επισημότητα. Το βραβείο επέδωσε η πριγκίπισσα της Σουηδίας Βικτόρια. O Wolf Erlbruch γεννήθηκε το 1948 και φημίζεται για τη μεικτή τεχνική που χρησιμοποιεί στην εικονογράφησή του, καθώς και για το συχνά σουρεαλιστικό ύφος του.

(…) Οτι έχει ευρεία ερμηνευτική γκάμα είναι γνωστό. Παρ’ όλα αυτά, η είδηση ότι θα υποδυθεί την Ινγκριντ Μπέργκμαν ήταν μεγάλη έκπληξη. Η Αμερικανίδα Τζέσικα Τσαστέιν θα μεταμορφωθεί στη Σουηδή σταρ σε ταινία που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα Κρις Γκρίνχαλτζ με τίτλο «Seducing Ingrid Bergman». Το βιβλίο αφηγείται τη θυελλώδη ερωτική ιστορία της Μπέργκμαν με τον διάσημο Ούγγρο πολεμικό φωτογράφο Ρόμπερτ Κάπα. Μέχρι να κυκλοφορήσει πάντως μπορούμε να απολαύσουμε την Τσαστέιν στο «Miss Sloane», ένα πολιτικό θρίλερ υψηλού επιπέδου που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη.

(…) «Θα ήθελα πάρα πολύ να βρίσκομαι στο Ερεβάν, αλλά αν ερχόμουν και η Αμάλ γεννούσε δεν θα μπορούσα να επιστρέψω στο σπίτι». Με χιούμορ δικαιολόγησε την απουσία του από την τελετή βράβευσης που έγινε προς τιμήν του στην πρωτεύουσα της Αρμενίας ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο Αμερικανός σταρ είχε προσκληθεί για να τιμηθεί με το βραβείο Aurora για τη συμβολή του σε ανθρωπιστικές δράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή