Πρόσωπα της Παρασκεύης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία περιοδεία της καριέρας της μπορεί να ολοκληρώνει η Βρετανή τραγουδίστρια Adele (φωτ.) με τη συναυλία της την επόμενη Κυριακή στο Λονδίνο, ύστερα από 15 μήνες παραστάσεων σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Η 29χρονη καλλιτέχνις προσέθεσε ένα υπογεγραμμένο χειρόγραφο σημείωμα στο πρόγραμμα του σόου της Τετάρτης όπου αναφέρει: «Δεν ξέρω αν θα κάνω άλλες περιοδείες, οπότε θέλω η τελευταία να λήξει στο σπίτι μου». Υπάρχουν ακόμη δύο παραστάσεις προγραμματισμένες στο Στάδιο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο, όπου η Adele θα τραγουδήσει κομμάτια από τον πολυβραβευμένο δίσκο της «25».

(…) Περίπου 770 νέα μέλη προσκάλεσε η Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Κινηματογραφικών Ταινιών, που παρουσιάζει κάθε χρόνο τα βραβεία Οσκαρ, για να λάβουν μέρος στη διαδικασία ψηφοφορίας των καλύτερων ταινιών της χρονιάς. Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ για την Ακαδημία και αυξημένο κατά 91 μέλη σε σχέση με πέρυσι. Μεταξύ τους βρίσκονται ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, η Κρίστεν Στιούαρτ και ο Λιν-Μανουέλ Μιράντα. Στη λίστα, η οποία εκπροσωπεί 57 χώρες, ένα ποσοστό 39% των μελών είναι γυναίκες, ενώ το 30% δεν είναι λευκοί/ες.

(…) Φεμινίστρια δήλωσε η ηθοποιός Εμίλια Κλαρκ, της σειράς «Game of Thrones», σε συνέντευξή της στο περιοδικό Rolling Stone, ενώ εξομολογήθηκε και περιπτώσεις κατά τις οποίες βίωσε σεξισμό στον χώρο του Χόλιγουντ. Η Κλαρκ, που υποδύεται τη μητέρα των δράκων Ντενέρις Ταργκάριεν, είπε πως οι γυναίκες πολεμούν συνεχώς στη βιομηχανία αυτή. «Νιώθω πολύ αφελής που το λέω, αλλά είναι σαν να αντιμετωπίζεις ρατσισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή