Πρόσωπα της Τρίτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν αποτελεί από χθες η πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων Ασπασία Λούβη (φωτ.). Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου «καρατόμησε» την κ. Λούβη, η οποία ήταν επιλογή του Νίκου Ξυδάκη. Φαίνεται πως άρχισε το ξήλωμα του Δ.Σ. του ΤΑΠΑ, ενώ η εφαρμογή του πολύπαθου ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι σε εξέλιξη. Ποια αυγουστιάτικη μύγα τσίμπησε άραγε την υπουργό Πολιτισμού;

(…) Aπό τις μεγάλες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής σκηνής της τέχνης, ο Γερμανός επιμελητής και διευθυντής μουσείων Μάρτιν Ροτ (φωτ.) απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών. Ο Μάρτιν Ροτ συνέδεσε την παρουσία του με μια λαμπρή περίοδο του Μουσείου Βικτώρια & Αλμπερτ του Λονδίνου, όπου διετέλεσε διευθυντής από το 2011 έως το 2016. Την περίοδο 2001 έως 2011, ο Μάρτιν Ροτ ήταν διευθυντής των Κρατικών Συλλογών Τέχνης της Δρέσδης. Γεννήθηκε στη Στουτγάρδη το 1962 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν. Θέμα της διατριβής του ήταν «το πολιτικό και ιστορικό περιβάλλον των μουσείων και των εκθέσεων στη Γερμανία από το 1871 έως το 1945».

(…) Οι Γιώργος Ανδρέου (φωτ.), Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Γιώργος Θεοφάνους, Νικόλαος Μωραΐτης, Θανάσης Παπανικολάου, Αντώνης Πλέσσας, Φοίβος (Τασσόπουλος) και Ηλίας Φιλίππου είναι οι δημιουργοί που συνθέτουν το πρώτο Εποπτικό Συμβούλιο της ΑΕΠΙ. Με βάση τον πρόσφατο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων το συμβούλιο λειτουργεί ως ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΕΠΙ και της τήρησης του νόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή