Πρόσωπα της Τρίτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διάσημο μοντέλο Ναόμι Κάμπελ αποκτά μια θέση στην αιωνιότητα μέσα από τη συλλογή της National Portrait Gallery του Λονδίνου. Η Κάμπελ δεν είναι μουσειακό είδος, αλλά μία από τους 37 επιδραστικούς μαύρους Βρετανούς που φωτογραφήθηκαν από τον Σάιμον Φρέντερικ για το BBC και γίνονται κομμάτι της μόνιμης συλλογής της πινακοθήκης στην οποία φιλοξενείται μεταξύ άλλων το πορτρέτο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

(…) O οποίος Σαίξπηρ μάλλον θα χαιρόταν εάν μπορούσε να μάθει ότι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Shakespeare’s Globe Μισέλ Τέρι υποσχέθηκε να μην υπάρχουν διακρίσεις στις επιλογές των ηθοποιών σε σχέση με τη φυλή ή την αναπηρία, με ποσόστωση 50-50 για άνδρες και γυναίκες. Η ηθοποιός, που αντικατέστησε την παραιτηθείσα Εμα Ράις, δήλωσε ότι μία από τις νέες αναθέσεις της θα είναι ένα έργο για την πρώτη Βρετανίδα ποιήτρια, την Εμίλια Λανιερ, η οποία έγραψε ορισμένα και από τα έργα του Σαίξπηρ.

(…) Σε δημοπρασία βγαίνει η αυθεντική χειρόγραφη παρτιτούρα για το διάσημο τραγούδι Eleanor Rigby που έγραψε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ και αναμένεται να πιάσει τις 20.000 λίρες Αγγλίας. Επίσης, προς πώληση θα βγουν μια βίβλος με το όνομά της, αλλά και –όσο μακάβριο και αν είναι– το δικαίωμα χρήσης του χώρου στον οποίο έχει ταφεί, καθώς τα «δικαιώματα» λήγουν έπειτα από περίπου 100 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή