Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πολύ σπουδαία συνεργασία ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, το Μέγαρο Μουσικής. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη (φωτ.), επικεφαλής των Chronos Project, θα συναντήσει τους κοινωνούς της παράδοσης ΤΑΚΙΜ, για μια σύμπραξη που συμπυκνώνει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου, στις 8.30 μ.μ., θα περιλαμβάνει τραγούδια των Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, Πάνου, Πλάτωνος, Σκαλκώτα, Μάντζαρου, μπλεγμένα με συνθέσεις Ρωμιών της Πόλης, σκοπούς από τη Μακεδονία, την Ηπειρο και τη Μικρά Ασία.

(…) Ενα από τα πιο ατμοσφαιρικά βιβλία του Γκράχαμ Γκριν, το «Stamboul Train», σκηνοθετεί η Τατιάνα Λύγαρη. Το έργο, με την ατμόσφαιρα του Οριάν Εξπρές στις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταφέρεται στη σκηνή για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και διασκευή του Ιωσήφ Βαρδάκη. Η πρεμιέρα είναι στις 16 Φεβρουαρίου στο «Τρένο στο Ρουφ», που αποτελεί ιδανικό σκηνικό. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Γιάννης Μετζικώφ. Το έργο ανεβαίνει για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από τη δημιουργία της «Αμαξοστοιχίας- Θεάτρου “Το Τρένο στο Ρουφ”» (1997-2017).

(…) Προσωπικότητα της μουσικής ζωής στην Ευρώπη, οργανίστας, συνθέτης, αρχιμουσικός και καθηγητής Πανεπιστημίου, ο 64χρονος Βέλγος μουσικός Μπερνάρ Φοκρούλ τιμήθηκε από το γαλλικό κράτος με το Légion d’honneur από το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας. Ο Μπερνάρ Φοκρούλ θεωρείται σημαντικός μελετητής της μουσικής μπαρόκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή