Πρόσωπα της Τρίτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπό τους μεγάλους γνώστες της αρχαιολογίας της Μεγάλης Ελλάδας, ο Ιταλός αρχαιολόγος Εντσο Λίππολις (φωτ.) απεβίωσε αφήνοντας μεγάλο κενό. Ο Λίππολις δίδασκε από το 2001 κλασική αρχαιολογία και επιστήμες της αρχαιότητας στο μεγαλύτερο ιταλικό πανεπιστήμιο, το Sapienza της Ρώμης, και είχε πλήθος δημοσιεύσεις. Είχε υπάρξει δύο φορές υπότροφος της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής των Αθηνών (1987 και 1991), πρώην διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου του Τάραντα και του Εθνικού Ετρουσκικού Μουσείου του Μαρτσαμπότο. Γνώστης και ερμηνευτής των αρχαιολογικών δεδομένων της ιονικής ακτής της Ιταλίας, είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

(…) Περισσότερα από οκτώ χιλιάδες τραγούδια και μουσικές, μέχρι και μία όπερα που συνέθεσαν κρατούμενοι των ναζί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, εντόπισε έπειτα από έρευνα σχεδόν τριάντα ετών ο Ιταλός πιανίστας, συνθέτης και δάσκαλος Φρανσέσκο Λοτόρο. Μια επιλογή τραγουδιών και συνθέσεων θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε συναυλία που θα γίνει τον Απρίλιο στην Ιερουσαλήμ.

(…) Στη μετά Φρανκ Αντεργουντ εποχή ο Λευκός Οίκος περνάει σε γυναικεία χέρια, αυτά της Κλερ Αντεργουντ, την οποία υποδύεται η Ρόμπιν Ράιτ, που έχει εγκατασταθεί στο Οβάλ Γραφείο και μάλιστα με νέο κούρεμα που θυμίζει έντονα τη Χίλαρι Κλίντον. Ο Κέβιν Σπέισι μπορεί να αποτελεί πλέον παρελθόν, αλλά το πολιτικό δράμα του Netflix «House of Cards» συνεχίζει την πορεία του και ήδη στην προχθεσινή τελετή των Οσκαρ προβλήθηκε το πρώτο τρέιλερ. Η επόμενη, τελευταία, σεζόν επιστρέφει το φθινόπωρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή