Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Γερμανίδα συγγραφέας και τιμημένη με το Νομπέλ Λογοτεχνίας το 2009 Χέρτα Μίλερ (φωτ.) έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα (21-22 Μαρτίου), προσκεκλημένη του Ινστιτούτου Γκαίτε, των εκδόσεων Καστανιώτη που εκδίδουν τα βιβλία της στα ελληνικά και του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Στο Ινστιτούτο Γκαίτε η συγγραφέας θα παραστεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Χέρτα Μίλερ – Το αλφάβητο του φόβου» και θα αναγνώσει ποιητικά κολάζ και αποσπάσματα από το βιβλίο της «Η πατρίδα μου ήταν ένα κουκούτσι μήλου», και θα υπογράψει τα βιβλία της.

(…) Επιστρέφει η Μαντόνα, όχι στη σκηνή αλλά στον κινηματογράφο και για την ακρίβεια πίσω από τις κάμερες. Η διάσημη τραγουδίστρια θα σκηνοθετήσει τη βιογραφική ταινία «Taking Fight» για τη ζωή της Μικαέλα ντε Πρινς, μιας ορφανής κοπέλας από τον πόλεμο της Σιέρα Λεόνε, που έγινε πρίμα μπαλαρίνα στο εθνικό μπαλέτο και στην όπερα της Ολλανδίας. Ωστόσο, οι δύο προηγούμενες σκηνοθετικές απόπειρες της Μαντόνα («Filth and Wisdom», «WE») δεν βρήκαν θερμή ανταπόκριση από τους κριτικούς. Το 2008 έκανε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «I am because we are» για τα ορφανά παιδιά του Μαλάουι.

(…) Παρελθόν αποτελεί για τη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης ο διάσημος μαέστρος και επίτιμος διευθυντής της Τζέιμς Λεβίν. Εσωτερική έρευνα της όπερας έδειξε ότι ευσταθούν οι καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση και ο 71χρονος μαέστρος απολύθηκε. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή